Ένας 12χρονος, που φοιτούσε σε σχολείο στην Τουλούζη, φέρεται να είναι ο εκτελεστής του Άραβα Ισραηλινού Μουχάμαντ Σαΐντ Ισμαήλ Μουσάλαμ, τον οποίο δολοφόνησε το Ισλαμικό Κράτος, υποστηρίζοντας ότι ήταν πράκτορας της Μοσάντ.

Το αγόρι αναγνωρίστηκε από πρώην συμμαθητές του, που είδαν το βίντεο το οποίο ανήρτησαν στο διαδίκτυο οι τζιχαντιστές. Σύμφωνα με τον Independent, αν και τα στοιχεία του 12χρονου δεν έχουν γίνει γνωστά, εκτιμάται πως πρόκειται για τον θετό γιο του τζιχαντιστή που εμφανίζεται στο ίδιο βίντεο.

Ο άνδρας θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως είναι ο θετός -και όχι ετεροθαλής, όπως αρχικά ανακοινώθηκε- αδελφός του Μοχάμεντ Μερά, που πριν τρία χρόνια σκόρπισε τον τρόμο στην Τουλούζη δολοφονώντας επτά ανθρώπους -τρεις στρατιώτες και τέσσερις πολίτες, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά.

Σχολικός επιθεωρητής δήλωσε το Σάββατο ότι ο 12χρονος αναγνωρίστηκε από πρώην συμμαθητές του. Κάποια από τα παιδιά ξέσπασαν σε λυγμούς μόλις συνειδητοποίησαν ότι ο παλιός φίλος τους είναι το αγόρι που κρατά όπλο και εμφανίζεται να πυροβολεί εξ επαφής τον 19χρονο Ισμαήλ Μουσάλαμ.

Κατά τις ίδιες πηγές το αγόρι εγκατέλειψε την Τουλούζη πριν έναν χρόνο.

«Δεν μπορώ να σας πω τίποτα αναφορικά με την ταυτότητά του» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο σχολικός επιθεωρητής. «Μαθητές του κολεγίου Vauquelin αναγνώρισαν έναν από τους (πρώην) συμμαθητές τους, αλλά πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί» προσέθεσε ο ίδιος.

Οι γαλλικές αρχές διεξάγουν έρευνες προκειμένου να αναγνωρίσουν τον 12χρονο αλλά και τον τζιχαντιστή που εμφανίζονται στο βίντεο της εκτέλεσης του Ισμαήλ Μουσάλαμ. Θεωρούν όμως βέβαιο ότι πρόκειται για τον 31χρονο Σαμπρί Εσαΐντ, θετό αδελφό του Μοχάμεντ Μερά.

Ο Εσαΐντ είχε ανακριθεί για τη σφαγή στην Τουλούζη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος γιατί δεν προέκυψαν σε βάρος του στοιχεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι γαλλικές αρχές, ο Εσαΐντ πέρασε στην Συρία πριν έναν χρόνο, μαζί με τη σύζυγό του και τον γιο της, από προηγούμενο γάμο. Το παιδί αυτό εκτιμάται πως είναι ο 12χρονος που αναγνωρίστηκε στο βίντεο της εκτέλεσης του Ισμαήλ Μουσάλαμ και το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα ανήμερα της μαύρης επετείου της σφαγής στην Τουλούζη.

in.gr