Αποχαιρετιστήρια συνάντηση ΓΓ ΑΚΕΛ με τον Πρέσβη της Κίνας

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού είχε σήμερα αποχαιρετιστήρια συνάντηση με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο κ. Xingyuan Huang, ο οποίος αποχωρεί από τη χώρα μας μετά από τέσσερα χρόνια. Στη συνάντηση παρευρέθηκε επίσης το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Νίκος Ιωάννου και η Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του Κόμμαος, Βέρα Πολυκάρπου.

Ο Πρέσβης της ΛΔ Κίνας εξήρε το ρόλο του ΑΚΕΛ στην ανάπτυξη των σχέσεων Κύπρου-ΛΔ Κίνας, ένεκα και των αδελφικών σχέσεων του ΑΚΕΛ με το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας. Από την πλευρά του ΑΚΕΛ, ο Άντρος Κυπριανού υπογράμμισε το ρόλο του Πρέσβη κ. Xingyuan Huang στην εμβάθυνση των κυπροκινεζικών σχέσεων και της φιλίας των δύο λαών. Χαιρέτισε, επίσης, τη διαχρονική θέση αρχών της ΛΔ Κίνας στο Κυπριακό, η οποία εκφράστηκε και στο πρόσφατο Ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ για την ανανέωση της θητείας της UNFICYP. Ο Κινέζος Πρέσβης δήλωσε επίσης ότι αυτή η θέση αρχών από πλευράς της κινεζικής κυβέρνησης προς την Κυπριακή Δημοκρατία και το Κυπριακό Πρόβλημα θα συνεχιστεί.

Ggakelpresvis 1

Στη συζήτηση επισημάνθηκαν οι κοινές ανησυχίες για τις διεθνείς εξελίξεις και την υποχώρηση της διεθνούς συνεργασίας την περίοδο της πανδημίας, για την υπονόμευση του διεθνούς συστήματος ασφάλειας και θεσμών του ΟΗΕ, για την στρατιωτικοποίηση της Ανατολικής Μεσογείου

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ ευχήθηκε κάθε καλό στην πορεία του κ. Xingyuan Huang στον απαιτητικό χώρο της διπλωματίας και του προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο ένα έργο του Κύπριου χαράκτη Χαμπή.

Ggakelpresvis 2 Scaled

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.