Αποχαρακτηρίσαμε τα «Santa Claus Papers» και σας αποκαλύπτουμε τα email προς τον Άγιο Βασίλη!

Του Σπύρου Σωτηρίου

Δύσκολα τα φετινά Χριστούγεννα για τον Άγιο Βασίλη και τους ταράνδους του. Το gps θα καθοδηγήσει την πορεία τους, αφού με τις διακοπές ρεύματος λόγω της ενεργειακής κρίσης δεν θα βλέπουν τις καμινάδες και θα προσγειώνονται σε φουγάρα και σε κεραίες! Όσοι πιστεύουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων και στον συμπαθέστατο σε όλους παππούλη με τα δώρα, έστειλαν και φέτος τα γράμματά τους μέσω email, αφού μετά την εισαγωγή του Αριάδνη στην Κύπρο αποφάσισε και ο Άγιος Βασίλης να εκσυγχρονιστεί. Εμείς χακάραμε και αποχαρακτηρίσαμε τα «Santa Claus Papers» και σας τα αποκαλύπτουμε σε αποκλειστικότητα.

 

 •  Πρώτος, όπως πάντα, έστειλε το γράμμα του ο γεννηθείς στις μάντρες και τις αυλατζιές της Αργάκας, Αβέρωφ Νεοφύτου. Τι θα μπορούσε άλλο να ζητήσει ο αγαπητός μας Φούλης εκτός από την καρέκλα της προεδρίας; Επειδή όμως είναι και πονηρούλης (η αλεπού έξυπνα και πονηρά… τα πουλάκια πιάνει και γελά) κατέστρωσε και plan B. Ξέρει ότι ο Άγιος Βασίλης φέρνει δώρα στα φρόνιμα παιδάκια και επειδή ήταν λίγο ατακτούλης τον τελευταίο χρόνο, έγραψε και υστερόγραφο στο γράμμα του: «Άγιε μου Βασίλη, επειδή είμαι γιος της βόσhιενας, αν δεν γίνω Πρόεδρος της Δημοκρατίας φέρε μου τουλάχιστον μια μαγκούρα για να μαντρώσω τους συναγερμικούς».

 

 • Email στον Άγιο Βασίλη έστειλε και ο Νίκος Χριστοδουλίδης, όμως ατύχησε γιατί μπήκε στα «ανεπιθύμητα» του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Βλέπετε, από κεκτημένη ταχύτητα επέλεξε να στείλει το γράμμα από ψεύτικο λογαριασμό! Εμείς με τη συνδρομή σπουδαίων χάκερς ανασύραμε το email του κ. Χριστοδουλίδη και μάθαμε τι ζήτησε από τον Άγιο Βασίλη. Ζήτησε και αυτός τον προεδρικό θώκο, με πολλά όμως τραπέζια για να χωρέσουν και τις 300 υπουργικές καρέκλες που έταξε!

 

 • Διπλωματικό και κουλτουριάρικο είναι το γράμμα που απέστειλε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, αφού διευκρινίζει στον Άγιο Βασίλη ότι αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος, θέλει παντοφλίτσες και το ποίημα του Καβάφη «Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον».

 

 • Θυμωθκιάρικο, απ’ ό,τι μάθαμε, είναι το γράμμα του Προέδρου Αναστασιάδη, που παραπονιέται στον Άγιο Βασίλη ότι ποτέ δεν του φέρνει το δώρο που ζητά και καταλήγει στο γράμμα με το «…αν δεν μου φέρεις δώρο θα σε πάρει ο δαίμονας». Βεβαίως, ο λόγος που δεν ικανοποιείται ο Νίκαρος δεν είναι μόνο το γεγονός ότι δεν είναι φρόνιμο παιδάκι, αλλά και τα παράλογα δώρα που ζητά. Πέρσι ζήτησε ιδιωτικό αεροπλάνο να πηγαίνει τον Δεκαπενταύγουστο στις Σεϋχέλλες και φέτος ζήτησε… τις ίδιες τις Σεϋχέλλες!

 

 •  Γράμμα έστειλε και η Πρώτη Κυρία, Άντρη Αναστασιάδη, ζητώντας από τον Άγιο Βασίλη το cd της Πωλίνας, «Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες». n Γράμμα έστειλαν, απ’ ό,τι μάθαμε, και οι γαμπρούδες του Προέδρου. Ο ένας ζήτησε να αλλάξουν οι προδιαγραφές των προσφορών για τα υπουργικά αυτοκίνητα και να αγοράσουν όλοι διπλοκάμπινα, έτσι ώστε να έχει μονοπώλιο στα κρατικά οχήματα και ο άλλος ζήτησε καμιά δεκαριά spectacular προγράμματα πολιτογράφησης εκατομμυριούχων για να πωλήσει κι άλλα ακίνητα. Και οι δύο ζήτησαν επίσης να έχουν κάθε χρόνο ευτυχισμένες οικογενειακές διακοπές με τα πεθερικά τους στις Σεϋχέλλες!

 

 • Με το σύνθημα «Όλοι μαζί να φύγει ο ΔΗΣΥ» ξεκινά το γράμμα του ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ζητώντας από τον Άγιο Βασίλη να συνταχθεί με τις δυνάμεις που στηρίζουν τον Ανδρέα Μαυρογιάννη και να πείσει τα ξωτικά να ψηφίσουν, ειδάλλως θα υποκινήσει απεργία!

 

 • Γράμμα στον Άγιο Βασίλη έστειλε και ο Αχιλλέας Δημητριάδης, που ζητά την προεδρία αλλά καταλήγει πως αν δεν εκλεγεί αυτός… να μην εκλεγεί κανένας άλλος!

 

 • Τον Χριστοδουλίδη Πρόεδρο και 15 υπουργεία έκαστος ζητούν οι Νικόλας Παπαδόπουλος και Μαρίνος Σιζόπουλος σε κοινό γράμμα που έστειλαν στον Άγιο Βασίλη.

 

 • Από την άλλη, ο Μάριος Κάρογιαν ζητά στο δικό του γράμμα καρέκλα δίπλα από τον νικητή των εκλογών στην ανακήρυξη, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι δεν τον νοιάζει ποιος θα κερδίσει την προεδρία.

 

 • Επιστολή διαμαρτυρίας, ως είθισται, απέστειλε η Ελένη Θεοχάρους, απαιτώντας αυτή τη φορά από τον Άγιο Βασίλη να πετάξει την κόκκινη αμφίεση και να φορέσει γαλανόλευκη στολή για να τιμήσει το Έθνος!

 

 •  Ένα γυάλινο ηχομονωμένο κλουβί για να βάλει μέσα τον Ανδρέα Θεμιστοκλέους την ώρα της Ολομέλειας ζήτησε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

 

 •  Ως άλλος Ιζνογκούντ, ο Χάρης Γεωργιάδης ζητά να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη» και να πάρει την προεδρία του ΔΗΣΥ από τον Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ζητά υπουργείο πάση θυσία και με πάσα προεδρία.

 

 • Ο Υπουργός Εσωτερικών και απώθησης μεταναστών Νίκος Νουρής ζητά από τον Άγιο Βασίλη ένα ηλεκτροφόρο μαστίγιο για να διώχνει «πας μη Έλλην βάρβαρο» που θα πλησιάζει τα συρματοπλέγματά του.

 

 • Ακόμα, δέκα σελίδες στήριξής του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ζητά ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ενώ το δίδυμο Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα ζητούν ένα ερμάρι που να εξαφανίζει τα σκάνδαλα που μαζεύτηκαν στην Εισαγγελία και αφορούν την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο που τους διόρισε.

 

 • Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιαννάκης Κασουλίδης, ζητά ένα μαγικό ραβδί για να εξαφανίσει όλα τα προβλήματα που του άφησε κληρονομιά ο Νίκος Χριστοδουλίδης. n Γράμμα έστειλε και ο Υπουργός Παιδείας και Εξετάσεων Πρόδρομος Προδρόμου, ζητώντας από τον Άγιο Βασίλη άλλο υπουργείο, αφού, όπως λέει στο γράμμα του, βαρέθηκε να ασχολείται με πράγματα που δεν σκαμπάζει.

 

 • Αεροπλάνα και βαπόρια ζητά ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, ευελπιστώντας ότι ο Άγιος Βασίλης θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Κύπρου.

 

 • Γράμμα έστειλε και η Διευθύντρια των Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, ζητώντας να πάει διευθύντρια σε φυλακές στο στρουμφοχωριό ή έστω δίπλα από το μικρό σπίτι στο λιβάδι!

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.