Αποχαρακτηρίστε τώρα το απόρρητο για να αποκαλυφθεί η αλήθεια, λέει ο Τσίπρας σε Μητσοτάκη

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στη Βουλή των Ελλήνων, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην ΕΥΠ.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό να άρει άμεσα το απόρρητο, ώστε να μπορέσουν να μιλήσουν όσοι το επικαλέστηκαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ενώ ζήτησε την άμεση παραίτησή του κ. Μητσοτάκη εάν αποκαλυφθεί ότι παρακολουθούσε Υπουργούς και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Δεσμεύεστε ότι είναι ψευδές ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε Υπουργούς, άλλα πολιτικά πρόσωπα, κυβερνητικούς αξιωματούχους και την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων; Περιμένω μία ξεκάθαρη απάντηση», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος προσωπικά στον Έλληνα Πρωθυπουργό.

«Δεσμευθείτε ότι θα παραιτηθείτε εάν αποδειχθεί πως η ΕΥΠ παρακολουθούσε Υπουργούς και την ηγεσία του Στρατεύματος, δεν μπορείτε να καθίσετε ούτε μία μέρα», πρόσθεσε, ενώ επισήμανε: «εμείς δεν επικαλεστήκαμε το απόρρητο για να κρύψουμε τις ανομίες μας, λειτουργήσαμε θεσμικά, δεν κάναμε την ΕΥΠ τσιφλίκι μας».


Κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «έπρεπε να αποκαλυφθεί ότι ακούει τη μισή Ελλάδα» για να προχωρήσει σε θεσμικές τομές, σημείωσε ότι το προτεινόμενο νομοσχέδιο «έχει αποδομηθεί πλήρως, από επιστήμονες, την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής και τις ανεξάρτητες αρχές».

Σε αυτό το πλαίσιο, έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο που «έρχεται να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων μία θεσμική εκτροπή».

«Έχουμε να κάνουμε με τετελεσμένα κακουργήματα από τη διοίκηση και την κυβέρνηση. Καμία ασάφεια δεν σας οδήγησε να παρακολουθήσετε τους κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη. Υπήρξε η επίκληση της εθνικής ασφάλειας. Προφανώς δεν υπάρχει κανένας λόγος εθνικής ασφάλειας και για αυτό δεν μας τον είπατε ποτέ», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Κάνοντας λόγο για κυβέρνηση «που παρανομεί», ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «όποιος έχει ασελγήσει στη Δημοκρατία θα λογοδοτήσει και στον ελληνικό λαό και στη Δικαιοσύνη».


«Ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει την αλήθεια», τόνισε ο ίδιος, κατηγορώντας τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι αγνοεί ακόμα και τις απόψεις δύο πρώην Πρωθυπουργών από την παράταξή του που «λένε ευθέως ότι η επίκληση του απορρήτου ζημιώνει τη Δημοκρατία».

«Θα μας πείτε ποια είναι η αλήθεια; Φέρτε εδώ τα πρακτικά, να τελειώσει το παιχνίδι με τους θεσμούς», είπε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι «παίζει κρυφτό».

«Είστε τελικά εξαπατημένος και παραπλανημένος από το ίδιο σας το αίμα ή ότι είστε επικίνδυνος; Αν είστε παραπλανημένος είναι ανεπαρκής, αν είστε ο φυσικός και ηθικός αυτουργός αυτής της πληγής στη Δημοκρατία είστε ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός», κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.