«Αποδείξεις» ότι δεν παραπλάνησε τη Βουλή για το partygate θα παρουσιάσει ο Μπόρις Τζόνσον

Former British Prime Minister Boris Johnson attends the COP27 U.N. Climate Summit, Monday, Nov. 7, 2022, in Sharm el-Sheikh, Egypt. (AP Photo/Peter Dejong)

Ως εβδομάδα που θα μπορούσε να καθορίσει το πολιτικό μέλλον του Μπόρις Τζόνσον χαρακτηρίζεται αυτή που άρχισε στη Βρετανία, καθώς την Τετάρτη ο πρώην Πρωθυπουργός θα εμφανιστεί σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση ενώπιον της Επιτροπής Ασυλίας της Βουλής των Κοινοτήτων με θέμα το partygate.

Σκοπός της τετράωρης διαδικασίας κατάθεσης του κ. Τζόνσον δεν θα είναι να κριθεί αν τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown ήταν παράνομα, κάτι που έχει ήδη κριθεί από την αστυνομία, αλλά κατά πόσο ο ίδιος παραπλάνησε εν γνώσει του το κοινοβούλιο όταν επανειλημμένως διαβεβαίωνε πως δεν είχαν παραβιαστεί οι κανόνες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πιθανότατα εντός της Δευτέρας οι δικηγόροι του κ. Τζόνσον θα δημοσιοποιήσουν ένα ντοσιέ με αποδεικτικά στοιχεία της «αθωότητας» του πελάτη τους.

Το ντοσιέ πιστεύεται ότι περιλαμβάνει μηνύματα του WhatsApp που δείχνουν πως οι διαβεβαιώσεις που έδωσε στη Βουλή ο Μπόρις Τζόνσον δόθηκαν κατόπιν διαβεβαιώσεων που είχε λάβει από αρμόδιους αξιωματούχους.

Όπως αναφέρεται, θα παρουσιάσει μηνύματα που αναφέρονταν σε «εξαίρεση για εργασιακούς χώρους» η οποία κάλυπτε τις συναθροίσεις στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο κ. Τζόνσον αναμένεται να χαρακτηρίσει τη διερεύνηση της υπόθεσης από την επιτροπή «προκατειλημμένη».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy