Αποδίδει εύσημα στον Ιωνά Ν. ο ΔΗΣΥ και κάνει λόγο για…ρεβανσισμό

Την ώρα που η κοινωνική κατακραυγή για τους λάθος χειρισμούς της Αστυνομίας στο θέμα της εξαφάνιση των αλλοδαπών γυναικών δεν έχει κοπάσει, το κόμμα της Πινδάρου κάνει λόγο για ρεβανσισμό στην κοινωνική απαίτηση για παραίτηση του Υπ. Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου ενώ την ίδια ώρα του αποδίδει τα εύσημα για τις μεταρρυθμίσεις που έκανε επι θητείας του.

«Κανείς δεν μπορεί ν’ αρνηθεί πως έγιναν και λάθη και καταγράφηκε ολιγωρία κατά τη φάση της εξαφάνισης των θυμάτων, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου ο ΔΗΣΥ, τονίζοντας πως απαιτεί την σε βάθος διερεύνηση και αυτής της πτυχής με στόχο η Αστυνομία να βελτιώσει και τη νοοτροπία μελών της, αλλά και τις διαδικασίες που ακολουθεί.

Στην ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ, ισχυρίζεται πως ο «πολιτικός ρεβανσισμός όπως τον βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες, προκαλεί», και ότι, «κάποιοι προσπάθησαν και προσπαθούν να κεφαλαιοποιήσουν κομματικά τις σωστές ευαισθησίες της κοινωνίας μας έναντι αυτού του πρωτοφανούς και ειδεχθούς εγκλήματος».

Αναφερόμενος στον Ιωνά Νικολάου, ο ΔΗΣΥ τονίζει πως εργάστηκε τα τελευταία έξι χρόνια σε ένα πολύ απαιτητικό Υπουργείο και υπήρξε εκείνος χάρη στον οποίο δρομολογήθηκαν ήδη αρκετές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης, με το ρόλο του να είναι καθοριστικός και σε μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια που δεν αφορούσαν το Υπουργείο του.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζει ως πράξη πολιτικής ευθιξίας την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου.

Ο Ιωνάς Νικολάου εργάστηκε τα τελευταία έξι χρόνια σε ένα πολύ απαιτητικό υπουργείο και υπήρξε εκείνος χάρη στον οποίο δρομολογήθηκαν ήδη αρκετές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης, με το ρόλο του να είναι καθοριστικός και σε μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια που δεν αφορούσαν το Υπουργείο του.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θέλει να καταστήσει σαφές ότι ο πολιτικός ρεβανσισμός όπως τον βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες, προκαλεί. Κάποιοι προσπάθησαν και προσπαθούν να κεφαλαιοποιήσουν κομματικά τις σωστές ευαισθησίες της κοινωνίας μας έναντι αυτού του πρωτοφανούς και ειδεχθούς εγκλήματος.

Η πρωτόγνωρη υπόθεση των πολλαπλών φόνων απαιτεί πολιτική υπευθυνότητα και μετρημένα λόγια. Συνεχίζει να προέχει η εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος και προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε να περιβάλλουμε με εμπιστοσύνη τις προσπάθειες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και των ιδιωτών που συνδράμουν άοκνα επί τόσες ημέρες.

Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε στα θύματα και τις οικογένειες τους, αλλά είναι και ο πιο πειστικός τρόπος να προστατεύσουμε τη φήμη της Κύπρου που πλήττεται στο εξωτερικό.

Παράλληλα κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως έγιναν και λάθη και καταγράφηκε ολιγωρία κατά την φάση της εξαφάνισης των θυμάτων. Απαιτούμε την σε βάθος διερεύνηση και αυτής της πτυχής με στόχο η Αστυνομία να βελτιώσει και τη νοοτροπία μελών της, αλλά και τις διαδικασίες που ακολουθεί.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.