Πρέπει επειγόντως να καθίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στο τραπέζι και να βρουν συναινετικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσηλευτήρια ανέφερε ο πρόεδρος του κλάδου γιατρών της ΠΑΣΥΔΥ.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Αγαθοκλής Χριστοφίδης σημείωσε ότι μετά τη συνάντηση που θα γίνει την προσεχή Πέμπτη μεταξύ των συντεχνιών των γιατρών και του ΟΚΥΠΥ, θα πρέπει να βρεθεί μια κοινή αποδεκτή πρόταση. Πρόσθεσε ότι οι γιατροί της ΠΑΣΥΔΥ κινδύνευσαν να κατηγορηθούν ότι είναι η φιλοκυβερνητική πλευρά των γιατρών.

Ο Αγαθοκλής Χριστοφίδης ανέφερε ακόμη ότι δεν είναι αποδεκτό το γεγονός ο ΟΚΥΠΥ συζητά μόνο με την ΠΑΣΥΚΙ και έκανε λόγο για μυστικές ατζέντες. Κάλεσε δε και τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας να συζητά τόσο με τους γιατρούς του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης, αναφέρθηκε και στο πρόβλημα με τη ροή γιατρών στο δημόσιο υποδεικνύοντας ότι πρέπει να υπάρχουν σωστές συνθήκες εργασίας για τους γιατρούς.

Ανησυχία για το μέλλον των δημόσιων νοσηλευτηρίων

Έντονη ανησυχία για το μέλλον των δημόσιων νοσηλευτηρίων εκφράζει ο Πρόεδρος του κλάδου νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ. Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Πρόδρομος Αργυρίδης είπε ότι δεν υπάρχει βελτίωση ενώ έκανε λόγο για αποδόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων από τους γιατρούς, οι οποίοι αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλο.

Ο κ. Αργυρίδης σημείωσε ότι η ΠΑΣΥΔΥ και όλοι οι κλάδοι της στον τομέα της υγείας συγκεντρώνουν τα θέματα που τους απασχολούν και εντός των επόμενων 15 ημερών αναμένεται η κωδικοποίησή τους. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον κ. Αργυρίδη, στη συνέχεια θα αποταθούν εκ νέου στον Υπουργό Υγείας για να καταθέσουν τις εισηγήσεις και τα αιτήματά τους.

Επίσης, κατήγγειλε ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει 100 αποσπάσεις νοσηλευτικού προσωπικού, εκ των οποίων μερικοί έχουν αντικατασταθεί.