Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη τους αναμέτρηση σε αγώνα Super Cup (ή Ασπίδα ΚΟΠ όπως ονομαζόταν στο παρελθόν), ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας διεκδικούν απόψε το πρώτο τρόπαιο της ποδοσφαιρικής περιόδου 2016 – 2017.

Ο αγώνας θα γίνει στο Στάδιο ΓΣΠ και θα αρχίσει στις 20:00. 


Μετά από απόφαση της ΚΟΠ, ο αγώνας είναι αφιερωμένος στους ήρωες δασοπυροσβέστες Μάριο Αριστοτέλους και Ανδρέα Σοφοκλέους που έχασαν τη ζωή τους στην πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Σολέας. Πριν την έναρξη του αγώνα, θα δοθεί τιμητική πλακέτα στις οικογένειες τους από τον Πρόεδρο της ΚΟΠ Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Όπως αναφέρει η ΚΟΠ, συνολικά οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες σε αυτή τη διοργάνωση τέσσερις φορές και η σημερινή, είναι η πέμπτη.

Η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, ήταν το 1986.Το ΑΠΟΕΛ ήταν Πρωταθλητής και ο Απόλλωνας Κυπελλούχος. Νικητής τότε η ομάδα του ΑΠΟΕΛ μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα με σκορ 6-5.

Η δεύτερη φορά ήταν το 1992 με νικητή και πάλι το ΑΠΟΕΛ με 3-0. Το τρίτο ραντεβού των δύο ομάδων στο Super Cup ήταν το 2006 με νικητή τον Απόλλωνα στην παράταση 3-1 αφού η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε με ισοπαλία 1-1. Η τέταρτη συνάντηση των δύο ομάδων στο θεσμό έγινε το 2013 με νικητή το ΑΠΟΕΛ 1-0.

Οι είσοδοι του ΓΣΠ την Τετάρτη θα ανοίξουν στις 18:30 ενώ θα ανοίξουν και ταμεία στο γήπεδο.

Μετά από κλήρωση, οι φίλαθλοι του Απόλλων θα καθίσουν στη δυτική κερκίδα (κάτω διάζωμα) και στο βόρειο πέταλο) και οι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ στην ανατολική κερκίδα και στο νότιο πέταλο).