Τα μέτρα της ΠΟΕΔ

Αποφάσισε η ΠΟΕΔ για τα μέτρα τα οποία τίθενται σε εφαρμογή από αύριο. Τα μέτρα ανακοίνωσε σε δήλωσή του με την ολοκλήρωση της συνεδρίας της εκπαιδευτικής οργάνωσης, ο Πρόεδρός της, Φίλιος Φυλακτού.

 

Δεν θα προχωρήσουν σε διανομή τάξεων και βιβλίων ούτε θα αναλάβουν τάξεις.

Μεταξύ άλλων οι διευθύνσεις των σχολείων θα ζητήσουν πιστοποιητικά καταλληλότητας από το Υπουργείο Παιδείας

Δημιουργείται επιτροπή αγώνα για καλύτερο συντονισμό.

Θα απέχουν οι εκπαιδευτικοί από κάθε μετακίνηση εκτός σχολείου, δηλαδή κανένας εκπαιδευτικός δεν θα μετακινείται από το σχολείο του είτε για συναντήσεις με το Υπουργείο Παιδείας είτε για άλλο λόγο.

Αναλυτική εγκύκλιος με τα μέτρα θα προωθηθεί στους εκπαιδευτικούς αύριο.

Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί παγκύπρια γενική συνέλευση για εξουσιόδότηση της οργάνωσης για έναρξη απεργιακών μέτρων.

“Μαύρη μέρα στον συνδικαλισμό της Κύπρου”

Αύριο μια μαύρη μέρα στον συνδικαλισμό της Κύπρου, ανέφερε ο Γ.Γ. της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους. Όπως ανέφερε οι συνδικαλιστές θα παραμείνουν στα σχολεία και δεν θα ανταποκρίνονται σε κανένα ΜΜΕ από τις 7:30 μέχρι τις 1:30.

Οι καταγγελίες εναντίον του Υπουργού και της Κυβέρνησης θα προχωρήσουν σε διεθνείς οργανισμούς αύριο. Ταυτόχρονα, καταγγέλλουν τον Υπουργό Παιδείας στους αστυνομικούς σταθμούς για παραβίαση διεθνών συμβάσεων.

“Απαράδεκτη η κρίση που επέφερε στην Παιδεία οι αποφάσεις της Κυβέρνησης”

«Μαύρη μέρα» αποκάλεσε την αυριανή, πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνεδρίας του ΔΣ της ΠΟΕΔ, εκφράζοντας την ετοιμότητα του εκπαιδευτικού κόσμου για «μακροχρόνιο αγώνα».

Εκείνο που θα θέλαμε να σημειώσουμε εμφαντικά, είπε ο κ. Φυλακτού, «είναι ότι η αυριανή πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς – που προηγούμενες χρονιές ξέρουμε πως ήταν αυτή η ημέρα – αύριο σημαδεύεται από αυτή την απαράδεκτη και αδικαιολόγητη κρίση στην οποία έχουν φέρει την παιδεία του τόπου οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίες επικυρώθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο».

«Είναι πραγματικά με θλίψη που ο εκπαιδευτικός κόσμος αύριο πηγαίνει στα σχολεία», τόνισε. Είναι μια μέρα, πρόσθεσε, «που πραγματικά δεν νομίζω θα ξεχάσουν οι εκπαιδευτικοί αλλά και ο κόσμος, αυτή την μαύρη μέρα που ξεκινά αύριο το σχολείο με αυτά τα δεδομένα».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.