Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τα μέτρα δηλώνουν οι δεσμοφύλακες μέλη της Συντεχνίας «ΙΣΟΤΗΤΑ» (βίντεο)

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις μέχρι να ικανοποιηθούν τα δύο αιτήματα τους, δηλώνουν οι δεσμοφύλακες μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας «ΙΣΟΤΗΤΑ», οι οποίοι την Τετάρτη το πρωί βρέθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ κατά την τρίτη ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων, στην οποία συμμετείχαν, όπως ανέφερε, γύρω στους 170 δεσμοφύλακες, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Παγκύπριας Συντεχνίας «ΙΣΟΤΗΤΑ» Πρόδρομος Χριστοφή είπε ότι τα απεργιακά μέτρα, βάσει της απόφασης της ΓΣ του Κλαδικού Συμβουλίου Δεσμοφυλάκων της συντεχνίας θα συνεχιστούν επ΄ αόριστο, προσθέτοντας ότι «με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα θα συνεχίσουμε μέχρι να ικανοποιηθούν και τα δύο αιτήματα μας».

«Το προσωπικό θα είναι επ΄ αόριστον σε απεργία μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα ή να υπάρξει γραπτή δέσμευση για διευθέτηση τους εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφή, το ένα αίτημα αφορά την μη παροχή του επιδόματος ειδικών συνθηκών για τους δεσμοφύλακες λόγω της ιδιάζουσας φύσης της εργασίας τους και το δεύτερο αίτημα αφορά την αναβάθμιση των κλιμάκων τους από Α2-5-7 σε Α3-5-7 και «να τοποθετηθούν στο σημείο των συνδυασμένων κλιμάκων τους που θα βρίσκονταν αν δεν υπήρχε παγοποίηση για πέντε χρόνια των προσαυξήσεων», όπως προβλέπονται στα Σχέδια Υπηρεσίας.

«Τα Σχέδια Υπηρεσίας των δεσμοφυλάκων δεν είναι τυχαία που καταρτίστηκαν με τον συγκεκριμένο τρόπο και ζητούμε να τα εφαρμόσουν», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι δεν έχει έρθει ακόμη κάποιος σε επαφή μαζί τους και πρόσθεσε πως υπήρξαν δηλώσεις ότι δεν συζητούν μαζί μας και θα συζητήσουν με την άλλη συντεχνία γιατί δεν δέχονται εκβιασμό.

«Εμείς δεν θεωρούμε ότι (οι απεργιακές κινητοποιήσεις) αποτελούν εκβιασμό. Θεωρούμε ότι ασκούμε συνταγματικό δικαίωμα, το δικαίωμα του απαιτεί, που κατοχυρώνεται στο άρθρο 27 του Συντάγματος», πρόσθεσε

Είπε ακόμη ότι «οι δεσμοφύλακες υποαμοίβονται σε σχέση με την πραγματική προσφορά τους και την ιδιάζουσα φύση των καθηκόντων τους, το ψυχοφθόρο του επαγγέλματος και τους κινδύνους που διατρέχουν» και πρόσθεσε πως θα επιμείνουν μέχρι να πετύχουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Επιπλέον, ο κ. Χριστοφή είπε στο ΚΥΠΕ ότι ένας από τους βασικούς στόχους ίδρυσης της συντεχνίας είναι η εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης, δηλαδή, όπως εξήγησε, «ο εργαζόμενος να λαμβάνει μισθό που να του επιτρέπει να μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς εκείνος και η οικογένεια του».

Ανέφερε ότι οι μισθολογικές κλίμακες στις οποίες είναι τοποθετημένοι οι δεσμοφύλακες είναι οι δεύτερες πιο χαμηλές σε σύγκριση με τις υπόλοιπες κλίμακες της δημόσιας υπηρεσίας και πρόσθεσε ότι η θέση δεσμοφύλακα προ 20 ετών ήταν στην κλίμακα Α3-5-7 αλλά υπήρξε υποβιβασμός της μισθολογικής κλίμακας μετά από «ένα παζάρι μεταξύ της τότε μοναδικής συντεχνίας των δεσμοφυλάκων και της εργοδοτικής πλευράς για να αναβαθμίσουν υψηλότερες θέσεις».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας «ΙΣΟΤΗΤΑ» εξέφρασε ικανοποίηση για τη συμμετοχή των δεσμοφυλάκων στα απεργιακά μέτρα και δήλωσε πως αύριο θα βρίσκονται έξω από την Βουλή κατά την ώρα συνεδρίας της Ολομέλειας του Σώματος.

Εξάλλου, σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Κλαδικού Συμβουλίου Δεσμοφυλάκων της Παγκύπριας Συντεχνίας «ΙΣΟΤΗΤΑ» Γιώργος Μαλτέζος είπε ότι «σήμερα είμαστε γύρω στα 170 με 180 άτομα που απεργούν από τα καθήκοντα τους και ζητούμε επίλυση άμεσα των δύο αιτημάτων μας που είναι η αναβάθμιση των κλιμάκων και το ειδικό επίδομα».

«Παρακαλούμε την Πολιτεία όπως επέμβει και μας επιλύσει τα προβλήματα», πρόσθεσε.

Ο κ. Μαλτέζος είπε ότι θα συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις επ΄ αόριστον μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους και κάλεσε όλους τους συναδέλφους του να έρθουν να ασκήσουν το συνταγματικό τους δικαίωμα της απεργίας «για να διεκδικήσουμε μαζί τα δικαιώματα μας».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy