Τη σύσταση νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για τον καταρτισμό ενιαίας αθλητικής νομοθεσίας, που θα συλλέξει τις θέσεις των κομμάτων και θα τις κωδικοποιήσει σε ενιαίο έγγραφο που θα κατατεθεί σε νέα σύσκεψη εντός δύο μηνών ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης, ύστερα από ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Αρχηγός Αστυνομίας, εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων, αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων και η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Στις δηλώσεις του ο κ. Σαββίδης υπέδειξε ότι “από όλους κρίθηκε αναγκαίο να παρακολουθούνται τα πράγματα και να μην αφεθούν να ξεχαστούν. Μπορούμε, πρόσθεσε, να δώσουμε μήνυμα για πλήρη ομοφωνία για πάταξη αυτού του σοβαρού προβλήματος.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε ότι κατέθεσε εκ μέρους του κόμματος 16 μέτρα για το ποδόσφαιρο και γενικά τον αθλητισμό και τόνισε την ανάγκη δημιουργίας μιας ενιαίας αθλητικής νομοθεσίας.

Εξέφρασε επίσης την πλήρη στήριξη στον Υπουργό Δικαιοσύνης και στην Αστυνομία, διατυπώνοντας παράλληλα και ανησυχία για τον τρόπο χειρισμού των κόκκινων φακέλων και του φακέλου του Ισπανού ποδοσφαιριστή.