Αποφασιστικότητα και ενότητα για ΑΤΑ το μήνυμα των διαμαρτυρόμενων στη Λεμεσό

Την ετοιμότητα τους να διεκδικήσουν μέχρι τέλους και ενωμένοι, την πλήρη αποκατάσταση της ΑΤΑ, εξέφρασαν την Πέμπτη στη Λεμεσό οι εργαζόμενοι, που συγκεντρώθηκαν στη μια το μεσημέρι έξω από την επαρχιακή διοίκηση Λεμεσού, στο πλαίσιο της τρίωρης παγκύπριας και πανσυνδικαλιστικής στάσης εργασίας.

Σε χαιρετισμό του, ο επαρχιακός γραμματέας ΣΕΚ Λεμεσού, Τίτος Τιμοθέου, ανέφερε πως η αξιοπρέπεια των εργαζομένων δεν παζαρεύεται και κάλεσε τις εργοδοτικές οργανώσεις και το κράτος να σεβαστούν αυτά που υπέγραψαν, «γιατί αυτά είναι που στηρίζουν την εργατική ειρήνη και την ομαλή λειτουργία της αγοράς εργασίας».

Διαμήνυσε ακόμη ότι η ΣΕΚ δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να εκμεταλλευτεί τους εργαζομένους, με πρακτικές που οδηγούν στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και στην αλλοίωση των δικαιωμάτων τους.

Η επαρχιακή γραμματέας της ΠΕΟ Λεμεσού, Μαρία Συγγέρη ανέφερε από την πλευρά της πως η θέση των εργοδοτών για κατάργηση της ΑΤΑ και εξεύρεση ενός άλλου συστήματος διαμόρφωσης των μισθών, δεν στοχεύει μόνο την ΑΤΑ και σημείωσε ότι «στόχος των εργοδοτών είναι η κατάργηση όλων εκείνων των στοιχείων που περιλαμβάνονται στις Συλλογικές και διαμορφώνουν του μισθούς».

Τόνισε δε ότι ο αγώνας των εργαζομένων δεν σταματά εδώ αλλά «επιβάλλεται να έχει συνέχεια», υποδεικνύοντας πως «όταν είμαστε ενωμένοι, όταν υπερασπιζόμαστε αρχές και δικαιώματα, όταν υπερασπιζόμαστε την ιστορία και το μέλλον, μπορούμε και θα έχουμε επιτυχίες».

Εξάλλου, η επαρχιακή γραμματέας της ΔΕΟΚ, Αντωνία Κωνσταντινίδου είπε πως η περήφανη εργατιά της Κύπρου προειδοποιεί και απαιτεί σεβασμό στα εργασιακά της δικαιώματα. «Με την σημερινή κινητοποίηση στέλνουμε το μήνυμα της αγωνιστικότητας, της ενότητας, ότι όλες οι οργανώσεις θα αγωνιστούμε σαν μια γροθιά για να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα», συμπλήρωσε.

Το δικαίωμα της ΑΤΑ που διασφαλίζει την αγοραστική δύναμη των μισθών δεν μας χαρίστηκε, συνέχισε. Σημειώνοντας πως αυτό «κερδήθηκε με αγώνες και θυσίες σε εποχές κοινωνικής βαρβαρότητας», ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν «πισωγύρισμα στα πέτρινα χρόνια του 40’». «Δεν χρειαζόμαστε την ελεημοσύνη και τα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας του κράτους, αλλά χρειαζόμαστε και απαιτούμε αξιοπρεπείς και δίκαιους μισθούς, που θα αμείβουν τους κόπους μας», είπε η κ. Κωνσταντινίδου.

Μήνυμα αγωνιστικότητας για την ΑΤΑ μέσα από ενότητα όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων έστειλαν επίσης ο επαρχιακός γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Παντελής Πορνάρης, ο πρόεδρος του επαρχιακού γραφείου ΟΕΛΜΕΚ Στέλιος Σάββα, η εκπρόσωπος της ΠΟΕΔ Δώρα Σεργίου, ο εκπρόσωπος της ΟΛΤΕΚ Ανδρέας Κλεάνθους και ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΟ Ανδρέας Γεωργίου.

Ακολούθησε ανάγνωση και έγκριση του ψηφίσματος που εξέδωσαν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλες τις πόλεις.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy