Αποφασίζει σήμερα το δικαστήριο εργατικών διαφορών για τέσσερις συνεργάτιδες Αναστασιάδη

Την απόφασή του για τις τέσσερις συνεργάτιδες του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, οι οποίες διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους στο δημόσιο με το καθεστώς του αορίστου χρόνου, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα στις 9 το πρωί, το Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών.

Οι τέσσερις, ενώ υπηρετούσαν στο Προεδρικό ως συνεργάτιδες του Νίκου Αναστασιάδη με βάση συμβόλαιο που τους πρόσφερε ο ίδιος, μετατράπηκαν σε εργοδοτούμενες αορίστου χρόνου.

Η Βουλή με τροποποίηση στον κρατικό προϋπολογισμό του 2022, κατόπιν εισήγησης της βουλεύτριας του ΑΚΕΛ Ειρήνης Χαραλαμπίδου, αφαίρεσε από τις συγκεκριμένες συνεργάτιδες το καθεστώς του αορίστου χρόνου, θεωρώντας τη μονιμοποίησή τους στο δημόσιο, ως εξόφθαλμο ρουσφέτι. Αποτέλεσμα τούτου ήταν οι τέσσερις συνεργάτιδες του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας να καταθέσουν τον περασμένο Νοέμβριο αίτηση στο δικαστήριο, ζητώντας την έκδοση διατάγματος με το οποίο να κηρύσσεται παράνομος και αντισυνταγματικός ο τερματισμός της απασχόλησής τους στο δημόσιο, από τη Βουλή.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy