Αποφασίζει το Πειθαρχικό της ΕΔΕΚ για καταγγελίες κατά Ευρωβουλευτή Δ. Παπαδάκη

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΔΕΚ συνεδριάζει ξανά τη Δευτέρα και αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του σε σχέση με τις καταγγελίες εναντίον του Ευρωβουλευτή του κόμματος, Δημήτρη Παπαδάκη.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο είχε συνέλθει επίσης το περασμένο Σάββατο, με τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο, να καλείται εκ μέρους του Πολιτικού Γραφείου για κατάθεση και αντεξέταση, μια διαδικασία η οποία διήρκεσε πέραν των δυο ωρών.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο, αφού άκουσε την μαρτυρία του εκπροσώπου του Πολιτικού Γραφείου κ. Σιζόπουλου, απεφάσισε να εξετάσει λεπτομερώς όλο το μαρτυρικό υλικό που τέθηκε ενώπιον του και να συνεδριάσει εκ νέου σήμερα, Δευτέρα, για έκδοση απόφασης, σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε εκδοθεί μετά το πέρας της συνεδρίας.

Στην ακροαματική διαδικασία του Πειθαρχικού, το Σάββατο, δεν παρέστη ο καταγγελλόμενος Ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδάκης, ο οποίος μιλώντας την ίδια ημέρα σε συνέντευξη Τύπου, εκτόξευσε κατηγορίες κατά του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπολου, καταλογίζοντας του διχαστικές πρακτικές και νοοτροπίες, ενώ έκανε λόγο για «άνευ προηγουμένου πολεμική εναντίον του».


Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος είχε δηλώσει ότι αποφάσισε να προχωρήσει στη συγκεκριμένη καταγγελία σε βάρος του Ευρωβουλευτή, όταν διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε καμία απολύτως διάθεση συνεργασίας, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που κατέβαλε για περίοδο πέντε και πλέον μηνών «για να υλοποιήσει νομότυπα τις υποχρεώσεις που ενυπόγραφα ανέλαβε έναντι του κόμματος ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής».

Ο κ. Σιζόπουλος είχε επίσης δηλώσει το Σάββατο ότι στο χρονικό διάστημα που προηγήθηκε της καταγγελίας του στο Πολιτικό Γραφείο περιήλθαν στην κατοχή του στοιχεία «τα οποία πιθανόν να συνιστούν διάπραξη, εκ μέρους του Ευρωβουλευτή, άλλων αδικημάτων τα οποία ενδεχομένως να είναι πέραν των κομματικών πειθαρχικών παραπτωμάτων».

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο αναμένεται να προχωρήσει στην έκδοση απόφασης στην απουσία του Δημήτρη Παπαδάκη, ο οποίος μεταβαίνει στο Στρασβούργο για τις εργασίες της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.