Αποφασίζουμε σήμερα για τον Πρόεδρο, για το μέλλον του τόπου μας…

Του
Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Οι πολίτες οδηγούνται σήμερα στην κάλπη και ψηφίζουν για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχοντας κατά νου ότι τα προβλήματά τους είναι εκεί και απαιτούν λύσεις. Σήμερα είναι η ευκαιρία των πολιτών με την επιλογή και την ψήφο τους να εκλέξουν τον νέο Πρόεδρο τον οποίο εμπιστεύονται και ευελπιστούν ότι θα δώσει λύσεις στα προβλήματά τους. Είναι υποχρέωσή μας να πάμε στην κάλπη και να ψηφίσουμε. Να ψηφίσουμε εκείνον που αύριο δεν θα μετανιώσουμε γιατί του δώσαμε την ψήφο μας, αλλά θα είμαστε σίγουροι ότι διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να ηγηθεί της μοιρασμένης μας πατρίδας.

Έρχονται δύσκολες στιγμές στην οικονομία και τα φτωχά και μεσαία στρώματα του λαού μας θέλουν στήριξη, διαφορετικά θα οδηγηθούμε σε περαιτέρω φτωχοποίηση και μεγαλύτερη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων. Με τους εξευτελιστικούς οικογενειακούς μισθούς δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Για τα νεαρά ζευγάρια η στέγη είναι απρόσιτη. Δεν μπορούν να αποκτήσουν ιδιόκτητη στέγη ή ακόμη και με ενοίκιο και να δημιουργήσουν την οικογένειά τους. Οι νέοι μας επιστήμονες θέλουν δουλειά για να εργοδοτηθούν και να προσφέρουν στον τόπο τους και όχι να μεταναστεύουν τα καλύτερα μυαλά του τόπου μας στο εξωτερικό. Τα φτωχά και μεσαία στρώματα του λαού μας χρειάζονται τη στήριξη του κράτους από τη λαίλαπα της ενεργειακής ακρίβειας και των αυξήσεων των τιμών σε καύσιμα, ηλεκτρισμό και σε όλα σχεδόν τα βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης.

Το κυριότερο, όμως, διακύβευμα των εκλογών είναι η πορεία του Κυπριακού. Ανάλογα με το ποιος θα είναι ο νέος Πρόεδρος θα είναι και η πορεία της χώρας, είτε προς την κατεύθυνση της οριστικής διχοτόμησης και των δύο κρατών, είτε προς την κατεύθυνση να δημιουργηθούν ξανά προοπτικές και ελπίδα για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για λύση και επανένωση. Η υφιστάμενη κατάσταση στο Κυπριακό είναι άκρως επικίνδυνη και υποθηκεύει το μέλλον του τόπου και του λαού μας. Χωρίς λύση του Κυπριακού η ανασφάλεια θα αυξάνεται σε όλους τους τομείς. Μόνο με τη λύση του Κυπριακού θα επικρατήσουν στον τόπο μας συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας, αλλά και ευημερίας και θα ανοίξουν ευοίωνες προοπτικές για σταθερή ανάπτυξη.

Αποφασίζουμε λοιπόν σήμερα για το μέλλον του τόπου μας και δεν έχουμε περιθώρια για λανθασμένες επιλογές που θα αποβούν τραγικές για τον τόπο και το λαό μας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.