Απόγευμα της Τετάρτης ψηφοφορία για Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Το απόγευμα της Τετάρτης (πιθανότατα στις 18.00) θα διεξαχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε αυτή την απόφαση φέρεται να έχει καταλήξει η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, έπειτα από συνεννόηση με την κυβέρνηση.

Το όνομα του υποψηφίου για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα αναμένεται να συζητηθεί κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, στις 4.00 το απόγευμα, ενώ την ίδια ώρα θα συνεδριάσει και η ΚΟ των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ.

Η Bουλή που αναδείχθηκε από εκλογές που προκλήθηκαν λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας εκλέγει με ονομαστική ψηφοφορία Πρόεδρο με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών (180 βουλευτές).


Αν δεν επιτευχθεί η πλειοψηφία αυτή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μέσα σε πέντε ημέρες (και όχι μετά από πέντε ημέρες) και εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (δηλαδή 151 ψήφους).

Aν πάλι δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται αυτή την φορά ύστερα από πέντε ημέρες, μεταξύ των δύο προσώπων που πλειοψήφησαν και θεωρείται ότι έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε την σχετική πλειοψηφία.

in.gr

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.