Απογοητευμένοι οι μαθητές από τον Υπουργό

Απογοητευμένη έφυγε η ηγεσία των μαθητών από το Υπουργείο Παιδείας μετά από συνάντηση που είχε η γραμματεία της ΠΣΕΜ με τον υπουργό Κώστα Καδή. “Θέλουμε να τονίσουμε ότι δε μας άφησε ικανοποιημένους η συνάντηση με τον Υπουργό, ούτε οι αναφορές του για τις προτάσεις μας” αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΣΕΜ.

Η ΠΣΕΜ έθεσε τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, ειδικά με το ύψος των σχολικών εξόδων που πρέπει να πληρώνουν κάθε μήνα. Παρέθεσαν στοιχεία στον υπουργό εξηγώντας πως κατά μέσο όρο, οι μαθητές καλούνται να πληρώσουν πέραν των 2,500 – 3,000 ευρώ το χρόνο για το φαγητό στο σχολείο, την εγγραφή τους, τα τέλη για τις Παγκύπριες εξετάσεις, το ρουχισμό, τη γραφική ύλη, τη συμμετοχή στις εκδρομές, τα ιδιαίτερα φροντιστήρια, τα λεωφορεία κ.α.

Την ίδια ώρα, υπογράμμισαν στον Υπουργό ότι ζητούν την κατάργηση των κομίστρων στα σχολικά λεωφορεία, τη στήριξη των άπορων συμμαθητών τους και να μπει τέλος στο κλείσιμο σχολείων και στη στέρηση εγγραφής μαθητών σε Τεχνικές Σχολές.

Η ΠΣΕΜ κατέθεσε στον κ. Καδή πέντε συγκεκριμένες προτάσεις:

1. Την ουσιαστική μείωση του ποσού εγγραφής στο σχολείο, στην αρχή της σχολικής χρονιάς.

2. Την ουσιαστική μείωση του ποσού που χρειάζεται για την επιλογή των μαθημάτων για τις Παγκύπριες εξετάσεις.

3. Την ουσιαστική μείωση των διδάκτρων στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (ΚΙΕ).

4. Την αύξηση των θέσεων στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (ΚΙΕ).

5. Την αύξηση των θέσεων στα δημόσια πανεπιστήμια και ιδρύματα της Κύπρου και τη διασφάλιση της διανομής όλων των θέσεων στους υποψήφιους.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.