Απογοητευμένη η Κλαδική Αστυνομικών της ΑΣΔΥΚ από τις κυβερνητικές αποφάσεις για αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα

Απογοητευμένη δηλώνει η Κλαδική Αστυνομικών της ΑΣΔΥΚ από τις κυβερνητικές αποφάσεις για αντιμετώπιση της βίας μέσα κι έξω από τα γήπεδα και κάνει λόγο για ημίμετρα.

Ο Πρόεδρος του Κλαδικού Συμβουλίου του Αστυνομικού Σώματος ΑΣΔΥΚ, Λουκάς Χρήστου δήλωσε ότι οι αστυνομικοί νιώθουν ότι έμειναν απελπιστικά μόνοι, κι ότι δεν απολαμβάνουν της στήριξης ούτε της Υπουργού ούτε της ηγεσίας της Αστυνομίας.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ σχολίασε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χτες από την Υπουργό Δικαιοσύνης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι πλέον υπάρχει πλήρης μετακύληση ευθυνών στην Αστυνομία.

Σημείωσε ενδεικτικά ότι επιστρέφουν στη δικαιοδοσία της αστυνομίας οι σωματικοί έλεγχοι, ενώ την ίδια ώρα διερωτήθηκε που είναι οι ευθύνες των υπόλοιπων θεσμών που εμπλέκονται στον αθλητισμό.

Τόνισε ότι θέση της ΑΣΔΥΚ ήταν η δημιουργία επαρχιακών κι όχι κεντρικής αντιοχλαγωγικής μονάδας ενώ παράλληλα υπενθύμισε τη θέση της συντεχνίας για επανεξέταση των όρων λειτουργίας της Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.

Από τη στιγμή που οι όροι λειτουργίας της ΑΑΔΗΠΑ παραμένουν οι ίδιοι και με ένα απλό ισχυρισμό, ανοίγονται ποινικές υποθέσεις, αυτοί που θα κληθούν να στελεχώσουν την Μονάδα, εξήγησε ο κ. Χρήστου μέσα σε λίγους μήνες θα είναι φορτωμένοι με πέντε και έξι ποινικές υποθέσεις, με αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητα της αστυνόμευσης. Διερωτήθηκε εξάλλου κατά πόσον είναι λύση η αύξηση των ποινών κι όχι η ταχύτερη διαδικασία εξέτασης υποθέσεων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy