Απογοητευμένος ο Υπ. Παιδείας από τις παρατηρήσεις της Επ. Διοικήσεως για το θέμα των συνοδών

Εντύπωση δήλωσε ότι του προκαλούν οι παρατηρήσεις της επιτρόπου διοίκησης για το θέμα των συνοδών στα σχολεία ο υπουργός παιδείας.

Μιλώντας στον Άστρα ο κος Προδρόμου επισήμανε ότι οι παρατηρήσεις της κας Λοττίδου είναι εύλογες σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά πρόσθεσε, πολλά πράγματα έχουν να κάνουν με νομοθεσία. Ταυτόχρονα επισήμανε ότι πρόσφατα έγινε σχετική ημερίδα για τα προβλήματα στην ειδική εκπαίδευση και ότι τον εντυπωσιάζει ότι δεν έγινε καμία παρατήρηση από το γραφείο της επιτρόπου.

Εξήγησε ότι η νομοθεσία για την ειδική εκπαίδευση έγινε χρόνια πριν όταν τα παιδιά ήταν πολύ λιγότερα. Τώρα, είπε, ξεπερνούν τις δέκα χιλιάδες, ενώ οι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται στα ειδικά σχολεία ανέρχονται στους χίλιους. Διερωτήθηκε πως κάποιος μπορεί να ξέρει τις ανάγκες που υπάρχουν για συνοδούς, όταν η διαδικασία εξέτασης των περιπτώσεων είναι ακόμη σε εξέλιξη.  Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι πρέπει να αλλάξει αυτή η διαδικασία και να καταγράφονται οι ανάγκες πολύ πριν αρχίσει η σχολική χρονιά.  Ανέφερε ότι τις προσλήψεις συνοδών δεν τις κάνει το υπουργείο παιδείας, αλλά τις παρέχει το σχολείο μέσω των επαρχιακών επιτροπών.

Πρέπει, είπε ο κος Προδρόμου να πάει το θέμα στη βουλή για να αλλάξει η νομοθεσία, ενώ προανήγγειλε την προσπάθεια σύστασης κέντρου αξιολόγησης το οποίο θα λειτουργεί ταχύτερα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.