Αποκαλύψεις από Ισπανία για τη διαφθορά στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, στημένους αγώνες και βαθμολογίες

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας, El Confidencial, φέρνει νέους τριγμούς στο Κυπριακό ποδόσφαιρο με τις αναφορές να είναι συγκλονιστικές και να εμπλέκουν πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Λάρνακας και συγκεκριμένα τον Χόρχε Λαρένα.

Σύμφωνα πάντα με την Ισπανική εφημερίδα γίνεται αναφορά στους χειραγωγημένους αγώνες στην Κύπρο, γίνεται λόγος για θεσμική διαφθορά, καθώς επίσης και για στημένες βαθμολογίες.

Το ζουμί του ρεπορτάζ είναι η αναφορά ότι η Ισπανική Αστυνομία έχει στοιχεία που υποστηρίζουν αυτές τις καταγγελίες και πως οι έρευνες τους έφεραν ερωτήματα για τέσσερεις αγώνες στην Κύπρο που έγιναν την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αποκαλύπτει πως αυτό που έχει ανακαλυφθεί ξεπερνά τους απλούς παίκτες που αφήνουν να μπουν τέρματα για να κερδίσουν κάποια χρήματα με στοιχήματα. Αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο είναι μια θεσμική διαφθορά στο υψηλότερο επίπεδο, όπου οι σύλλογοι, οι διαιτητές και ακόμη και οι επίσημοι φορείς διανέμουν θριάμβους και θέσεις στη βαθμολογία για να αγωνιστούν σε ευρωπαϊκούς αγώνες και στη συνέχεια να μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά στους πράκτορες στοιχημάτων”.

Η Αστυνομία της Ισπανίας έχει στοιχεία που αμφισβητούν την καθαρότητα τεσσάρων αγώνων του κυπριακού ποδοσφαίρου στο τέλος της σεζόν 2017-18. Η ομάδα του Χόρχε Λαρένα (ΑΕΚ) συμμετείχε σε όλα αυτά. Πρόκειται για το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΑΠΟΕΛ στις 18 Απριλίου 2018 που έληξε 2-0. Ενός αγώνα Α’ Κατηγορίας τέσσερις ημέρες αργότερα ανάμεσα στις ίδιες ομάδες ξανά στην έδρα της ΑΕΚ με τελικό σκορ 1-3, του δεύτερου ημιτελικού αγώνα κυπέλλου στην έδρα του ΑΠΟΕΛ, το οποίο διεξήχθη στις 25 Απριλίου 2018 και τελείωσε 1-2 και ο τελικός του Κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ Λάρνακας και του Απόλλων Λεμεσού στις 16 Μαΐου 2018 με νικήτρια την ομάδα της Λάρνακας 2-1.

Οι πληροφορίες έφθασαν στην Ισπανία πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων. Υπολογίζεται ότι κέρδισαν, μαζί με τους ισπανικούς αγώνες που διοργανώθηκαν από το ίδιο δίκτυο, τουλάχιστον 840.000 ευρώ. Ο αριθμός αυτός είναι σημαντικός, αλλά απέχει πολύ από τα χρήματα που κινούνται στην Κύπρο.

Παρά την αναστολή των κύριων πρωταθλημάτων στην Κύπρο ως απάντηση της βομβιστικής επίθεσης τις επόμενες μέρες το πρόβλημα παρουσιάστηκε σε αγώνες χαμηλότερων κατηγοριών. Το τμήμα ελέγχου τυχερών παιχνιδιών της Ισπανικής Αστυνομίας έχει ήδη υποβάλει τις έρευνες στην ΟΥΕΦΑ.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά για εμπλοκή του Χόρχε Λαρένα σε στημένους αγώνες. Τον Ιούλη του 2018 η εφημερίδα «El Mundo» με αποκαλυπτικό δημοσίευμα έμπλεκε τον πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ σε στημένα. Δείτε πιο κάτω:

“Βόμβα” στην ΑΕΚ, εμπλέκουν Λαρένα για στημένα στην Ισπανία!

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.