Αποκαλύψεις για κρυφές συμφωνίες σε Προεδρικό και ΔΗΣΥ αλλά και μυστικές ατζέντες έβγαλε το ντιμπέιτ

Ριζοσπαστικές προτάσεις από Μαυρογιάννη και κοκορομαχίες από Νεοφύτου – Χριστοδουλίδη

Με ριζοσπαστικές προτάσεις για το Κυπριακό και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η κοινωνία από τον Ανδρέα Μαυρογιάννη και κοκορομαχίες μεταξύ Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη για το ποιος είναι πιο συναγερμικός από τον άλλο σημαδεύτηκε το χθεσινό ντιμπέιτ μεταξύ των τριών βασικών υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές.

Ο Α. Μαυρογιάννης ανέλυσε με λεπτομέρεια το σχέδιό του για σπάσιμο του αδιεξόδου στο Κυπριακό με στόχο την επίτευξη λύσης στη βάση των παραμέτρων του ΟΗΕ, των συγκλίσεων και του κεκτημένου των διαπραγματεύσεων. Υπέδειξε παράλληλα ότι το «κλειδί» είναι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας μας, υποδεικνύοντας ότι η δική του αξιοπιστία είναι γνωστή στον διεθνή παράγοντα, την ίδια ώρα που οι δύο ανθυποψήφιοί του είναι αναξιόπιστοι.

Επίσης, ο Α. Μαυρογιάννης κατέθεσε σειρά προτάσεων για αποκατάσταση του κράτους δικαίου, όπως η δημιουργία ανεξάρτητης επιτροπής η οποία θα απαρτίζεται από ειδικούς και θα ετοιμάζει τις προτάσεις για τους διορισμούς των κρατικών αξιωματούχων. Ακόμη, παρέθεσε τις προτάσεις του για το στεγαστικό, την ακρίβεια, το μεταναστευτικό, την υγεία και την παιδεία.

Σημειώνεται επίσης ότι ο Α. Μαυρογιάννης τοποθετήθηκε με ξεκάθαρο τρόπο όσον αφορά την κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις και τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων. Κατέθεσε επίσης πλάνο για την αναθεώρηση του κατώτατου μισθού προς τα πάνω, καθώς και για τη στήριξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ παρουσίασε πλάνο για το ολοήμερο σχολείο και τοποθετήθηκε με ξεκάθαρο τρόπο όσον αφορά την κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων.

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε την ανάγκη για στήριξη των δανειοληπτών, ενώ κατέθεσε προτάσεις και για τη στήριξη όσων κουρεύτηκαν από τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης ΔΗΣΥ και του Eurogroup. Συγκεκριμένα, πρότεινε την πριμοδότηση του ταμείου αποζημίωσης των κουρεμένων με ένα ποσοστό από τα μερίσματα που δίνουν οι τράπεζες.

Εν τω μεταξύ, η κοκορομαχία ανάμεσα στον Αβέρωφ Νεοφύτου και τον Νίκο Χριστοδουλίδη για το ποιος είναι πιο συναγερμικός είχε και αποκαλύψεις. Συγκεκριμένα, ο Αβ. Νεοφύτου αναφέρθηκε σε κρυφή συμφωνία την οποία ετοίμασε ο Νίκος Αναστασιάδης για τους δύο αλλά δεν προχώρησε, ενώ ο Ν. Χριστοδουλίδης είπε ότι ο Αβ. Νεοφύτου πρότεινε κρυφή συμφωνία στο ΔΗΚΟ για διαμοιρασμό της εξουσίας 50-50. Ακολούθησε λογομαχία μεταξύ των δύο, με τον Α. Μαυρογιάννη να παρεμβαίνει υποδεικνύοντας τα ακόλουθα: «Κουράστηκα να ακούω αυτά τα ανατολίτικα παζάρια. Το βασικό κριτήριο (για τα πρόσωπα τα οποία θα πλαισιώνουν τον Πρόεδρο) πρέπει να είναι η ικανότητα των ανθρώπων».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy