Επιστολή προς την Κεντρική Τράπεζα, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να αποστείλει σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, ζητώντας τη λίστα με τους μετόχους των επενδυτικών ταμείων.

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο Σταύρος Παπαδούρης εκ μέρους του συνδέσμου προστασίας πρώτης κατοικίας. Όπως είπε, αν αποδειχθεί ότι οι μέτοχοι αυτών των επενδυτικών ταμείων είναι συσχετιζόμενα άτομα με τα πιστωτικά ιδρύματα, τότε, τόνισε, τίθεται θέμα ηθικής ή ίσως να υπάρχει και νομικό θέμα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αν δε δοθεί η λίστα, τότε να το κλείσουμε και πάμε στα σπίτια μας, γιατί τα πράγματα δεν βαίνουν καλώς.

Ο Σταύρος Παπαδούρης εξήγησε ότι κάποια επενδυτικά ταμεία έχουν αδειοδοτηθεί από την Κεντρική Τράπεζα ενώ την ίδια ώρα έκανε λόγο για πωλήσεις δισεκατομμυρίων προς αυτά τα ταμεία. Όπως είπε, με την πώληση ενός δανείου στο επενδυτικό ταμείο αμέσως η τράπεζα το ξεφορτώνεται από τους ισολογισμούς της.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Άγγελος Βότσης επιβεβαίωσε στον ΑΣΤΡΑ την αποκάλυψη Παπαδούρη ότι θα αποστείλει επιστολή σε Κεντρική Τράπεζα, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Υπουργείο Οικονομικών.

Εκποιήσεις: «Οι ala cart αναπομπές του ΠτΔ και… καταστάσεις που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας»