Αποκαλυπτικό: Όταν ο Κληρίδης ήταν έτοιμος το 2008 για υπέρβαση (ηχητικό)

Αποκαλυπτικός ο Παπαπέτρου στον Άστρα: Όταν ο Κληρίδης ήταν έτοιμος για υπέρβαση

Αποκαλυπτικός ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου στον ΑΣΤΡΑ, για τη στάση που θα τηρούσε ο Γλαύκος Κληρίδης σε περίπτωση που στον δεύτερο γύρο των προεδρικών του 2008 έμενε εκτός δεύτερου γύρου ο Ιωάννης Κασουλίδης.

 

Αποκάλυψε, συγκεκριμένα, ότι τρεις μέρες πριν τον πρώτο γύρο, κι ενώ οι δημοσκοπήσεις έδειχναν στον δεύτερο γύρο Χριστόφια και Παπαδόπουλο, ο Γλαύκος Κληρίδης τον παρακάλεσε να πάει και να μεταφέρει στο Χριστόφια το μήνυμα ότι είναι έτοιμοι να τον στηρίξουν ανοικτά.

 

 

Ο ίδιος, είπε, επεσήμανε προς τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι ίσως να μην ήταν το κατάλληλο πρόσωπο για μια τέτοια κίνηση αφού είχε τις διαφορές του με τον Δημήτρη Χριστόφια.

Ο Γλαύκος, Κληρίδης, του είπε τότε να πάει καθώς δεν είχε άλλον καταλληλότερο για αυτή την αποστολή.

Ο κ. Παπαπέτρου ανέφερε ότι στο τέλος η συνάντηση έγινε, ωστόσο το σενάριο αυτό δεν προχώρησε, καθώς οι δημοσκοπήσεις είχαν ανατραπεί και στο δεύτερο γύρο πέρασαν Κασουλίδης και Χριστόφιας.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση ο κ. Παπαπέτρου, ανέφερε ότι σήμερα δίνεται στο ΔΗΣΥ, η ευκαιρία να επανέλθει στην Κληριδική σχολή σκέψης στο Κυπριακό, καθώς όπως εξήγησε, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έκανε ξεκάθαρο τον τρόπο που θα κινηθεί, στα πλαίσια ενός έντιμου συμβιβασμού για τη συνέχιση της προσπάθειας όπως διακόπηκε στο Κρανς Μοντάνα.

Από την άλλη, ανέφερε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα διαχειριστεί την κατάσταση στο κυπριακό από την αρχή κάτι που σημαίνει, είπε, ότι δεν θα υπάρξουν συνομιλίες. Επεσήμανε παράλληλα ότι η απόφαση για κατά βούληση ψήφο , θα απελευθερώσει φυγόκεντρες δυνάμεις στο κυβερνών κόμμα.

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.