Αποκαθίσταται το παλιό Κωμοδρομιό στην Ορά

Προκήρυξε διαγωνισμό για έργα αναπαλαίωσης η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας

Το έργο της αποκατάστασης του παλιού Κωμοδρομιού στην Ορά μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης μετά την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία για υποβολή προσφορών μέχρι τις 5 Μαΐου για ένα έργο που εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 22 χιλιάδες ευρώ.

Το παλιό σιδηρουργείο (Κωμοδρομιό) του Θεμιστοκλή βρίσκεται σε ένα πετρόκτιστο οικοδόμημα στο κέντρο της γραφικής Οράς και αποτελεί πλέον αξιοθέατο, αφού το επάγγελμα του κωμοδρόμου έχει εκλείψει. Εκεί εκτίθενται διάφορα αντικείμενα του σιδηρουργού, ο οποίος έκαιγε το μέταλλο στη φωτιά και δημιουργούσε πάσης φύσεως εργαλεία που σχετίζονταν κυρίως με τη γεωργία. Στο χώρο υπάρχουν, μεταξύ άλλων, το καμίνι, φυσερό για άναμμα των κάρβουνων πέραν των 100 χρόνων, αμόνι, μέγκενη, τσεκούρια και άλλα σφυρήλατα εργαλεία.

Το παραδοσιακό Κωμοδρομιό της Οράς είναι ένα από τα πολλά αξιοθέατα που κοσμούν την ορεινή και όχι μόνο επαρχία Λάρνακας καθιστώντας την νούμερο ένα προορισμό για τον αγροτουρισμό. Εκτός από αυτό, μπορεί κανείς να θαυμάσει το διπλογέφυρο και τη λίμνη Δελίκηπου, τον πύργο της Χοιροκοιτίας, το ξενοδοχείο Μελισσών στην Οδού και την εκκλησία πάνω σε γεφύρι στην Τόχνη που είναι η μοναδική περίπτωση ίσως ανά τον κόσμο, στην οποία εκκλησία έχει ανεγερθεί πάνω σε γεφύρι.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy