Αποκλείονται όσοι έχουν τατουάζ σε εμφανές σημείο! – Η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας αντιγράφει το Στρατό και την Αστυνομία…

Η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας αντιγράφει το Στρατό και την Αστυνομία…

 

Αιτήσεις για την πλήρωση 25 θέσεων μόνιμων ωρομίσθιων δέχεται η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας. Πλην όμως για πρώτη φορά η Υπηρεσία υιοθετεί ως όρο για πρόσληψη οι υποψήφιοι να μη φέρουν τατουάζ που να είναι εμφανές στο σώμα…

Συγκεκριμένα, λόγω πυρκαγιών και κενών θέσεων, η Υπηρεσία ζητά 25 άτομα τα οποία θα κατανεμηθούν σε κάθε επαρχία ως εξής: Λευκωσία 8, Πάφος 7, Λάρνακα/Αμμόχωστος 6, Λεμεσός 4.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται πλήρως συμπληρωμένες σε κλειστό φάκελο και να κατατίθενται στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας από τη Δευτέρα 1/8/2022 μέχρι και την Παρασκευή 9/9/2022 κατά τις ώρες λειτουργίας των γραφείων (Δευτέρα – Παρασκευή 07:30 – 15:00).

Όπως αναφέρεται, ο μηνιαίος (ακαθάριστος) μισθός €1.130,41 υπάγεται στη μείωση 10% στην κλίμακα εισδοχής (E6). Επιπρόσθετα, με τη συμπλήρωση 24 μηνών o μηνιαίος (ακαθάριστος) μισθός θα είναι €1.255,99 (αρχικό στάδιο κλίμακας Ε6), ενώ καταβάλλεται επιπρόσθετο επίδομα Σαββατοκύριακου και νύκτας 17%.

Λεπτομέρειες για τα κριτήρια των υποψηφίων για τη θέση στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας (www.cypruswildlife.gov.cy) στο σύνδεσμο «Θέσεις Εργασίας».

Η νέα προσθήκη στα κριτήρια

Διαβάζοντας τα κριτήρια για αίτηση θα παρατηρήσετε στο σημείο «14» το εξής: «Να μη φέρουν δερματόστιγμα (τατουάζ)».

Επικοινωνήσαμε με τον εκπρόσωπο Τύπου της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, Πέτρο Αναγιωτό, ο οποίος μας ενημέρωσε πως πρόκειται για νέα προσθήκη στις προϋποθέσεις που θέτει η Υπηρεσία για ένα εν δυνάμει λειτουργό του Τμήματος.

«Είναι ένα επιπρόσθετο κριτήριο το οποίο συμβαίνει και σε άλλες υπηρεσίες, όπως ο στρατός και η Αστυνομία. Είναι κάτι το οποίο έχει να κάνει με την εμφάνιση και κρίναμε πως έπρεπε να το προσθέσουμε», υπογράμμισε ο κ. Αναγιωτός μιλώντας στη «Χ».

Συγκεκριμένα, στο κριτήριο «14» τονίζεται πως οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να έχουν τατουάζ σε μέρος που να είναι ορατό από τη θερινή στολή (δηλ. από το σημείο του αγκώνα και προς τα κάτω), στο λαιμό ή στο κεφάλι.

Όσον αφορά μερικές από τις υπόλοιπες προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί ένας υποψήφιος: να είναι πολίτες της Δημοκρατίας, να είναι πάνω από 18 ετών, να είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης οχήματος με ταχύτητες, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές, όχι όμως για λόγους υγείας, να είναι κάτοχοι απολυτηρίου αναγνωρισμένης Σχολής Μέσης Εκπαίδευσης.

Παναγιώτης Βασιλείου

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.