Απώλεια 900.000 αφίξεων από τη ρωσική και την ουκρανική αγορά το 2022 στην Κύπρο

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ενέργειας της Βουλής τέθηκαν σήμερα οι επιπτώσεις στις κυπριακές επιχειρήσεις από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ενέργειας της Βουλής τέθηκαν σήμερα οι επιπτώσεις στις κυπριακές επιχειρήσεις από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς επίσης τρόποι αντιμετώπισής τους.

Ο Υφυπουργός Τουρισμός Κώστας Κουμής ανέφερε ότι το 2022 καταγράφηκε απώλεια της τάξης των 900 χιλιάδων αφίξεων από τη ρωσική και την ουκρανική αγορά σε σύγκριση με το 2019. Πρόσθεσε ότι οι αφίξεις το 2019 ήταν 3,9 εκ. ενώ το 2022 ανέρχονταν σε 3,2 εκ.

Σημείωσε ότι τέλος του 2022 καλύφθηκε σε κάποιο βαθμό το κενό που έχει προκύψει.

Ο Υφυπουργός είπε ακόμα ότι η απώλεια της ρωσικής αγοράς επηρεάζει κυρίως τα τουριστικά θέρετρα σε Πρωταρά και Αγία Νάπα.

Επίσης ο κ. Κουμής σημείωσε ότι παρέχονται σχέδια επιδοτήσεων για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές οι τουριστικές επιχειρήσεις της Κύπρου, όπως το σχέδιο ψηφιακής αναβάθμισης των επιχειρήσεων και το σχέδιο επιχορήγησης για βελτίωση των υποδομών προσβασιμότητας, ενώ σημείωσε ότι αυτή την στιγμή αναμένουν έγκριση για εξαγγελία σχεδίου που αφορά τη βελτίωση των υποδομών για επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να προσφέρουν υπηρεσίες ευεξίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy