Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που ακολουθούσαν τη μεσογειακή διατροφή ή διατροφή που συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, είχαν κατά μέσο όρο 30% μικρότερο κίνδυνο μέτριας ή σοβαρής απώλειας ακοής, συγκριτικά με συνομήλικες τους που δεν ακολουθούσαν ανάλογη διατροφή.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν επίσης ο κίνδυνος απώλειας ακοής μειωνόταν πάνω από 30% αν οι γυναίκες είχαν ακολουθήσει μια διατροφή με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, όσπρια, λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, ψάρια, δημητριακά και μέτρια κατανάλωση αλκοόλ.

«Το να τρως καλά συντελεί σε καλύτερη υγεία, και αυτό είναι σίγουρα επιβοηθητικό στο να μειώσεις τον κίνδυνο απώλειας της ακοής», ανέφερε η Σάρον Κούρχαν, επιδημιολόγος στο αμερικανικό νοσοκομείο και κύρια συγγραφέας της μελέτης.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Nutrition.