Aπονεμήθηκαν οι τίτλοι σπουδών στους/στις απόφοιτους/απόφοιτες της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΤΕΠΑΚ

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, στο ∆ημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας», η τελετή αποφοίτησης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών της Σχολής Επιστημών Υγείας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), στην παρουσία και του Επιτρόπου του Πολίτη, κ. Παναγιώτη Σεντώνα.

Κατά τη διάρκεια της 2ης στη σειρά τελετής αποφοίτησης του ΤΕΠΑΚ για το 2022, απονεμήθηκαν

οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών στους απόφοιτους και απόφοιτες καθώς επίσης τα βραβεία στους/στις πρωτεύσαντες/πρωτεύσασες φοιτητές/φοιτήτριες των Τμημάτων Επιστημών Αποκατάστασης και Νοσηλευτικής.

Σε ομιλία του στην τελετή, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης μίλησε, μεταξύ άλλων, για το «νέο, το τολμηρό και εξωστρεφές Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου που δημιουργούμε» καθώς επίσης και για τις συνεχείς προσπάθειες ανάπτυξης του Πανεπιστημίου με νέες σχολές, τμήματα και προγράμματα σπουδών.

Αναφέρθηκε, επίσης, επιγραμματικά στις εκπαιδευτικές και ερευνητικές επιτυχίες του ΤΕΠΑΚ, στη δημιουργική συμμετοχή του για τη δημιουργία ενός από τα πανεπιστήμια του μέλλοντος μέσα από κοινοπραξίες ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και στην ψηφιακή μεταρρύθμιση που υλοποιείται.

Αναφέρθηκε ακόμη και στον θεσμό των Φοιτητικών Βραβείων Ήθους και Κοινωνικής Προσφοράς που εισάγαγε από πέρσι το ΤΕΠΑΚ για να τιμήσει και να επιβραβεύσει τις φοιτήτριες και τους φοιτητές που καταφέρνουν να ξεχωρίσουν για το ήθος και την εθελοντική τους δράση. Προέτρεψε, επίσης, τους απόφοιτους και τις απόφοιτες να επενδύσουν στις επιστημονικές γνώσεις που έχουν αποκτήσει κατά την διάρκεια των σπουδών τους για να δημιουργήσουν τις μικρές και μεγάλες αλλαγές, όπως είπε, που έχει ανάγκη η κοινωνία μας.

«Πάντα να θέτετε υψηλούς στόχους, να επιζητάτε την πρόοδο και να έχετε πάντα σαν κινητήρια δύναμη σε ότι κάνετε τον συνάνθρωπο σας, ειδικά αυτούς που είναι στο περιθώριο ή χρειάζονται την βοήθεια σας[…].Να είστε ασταμάτητοι και ασταμάτητες!», κατέληξε ο Πρύτανης στην ομιλία του.

Στον δικό του χαιρετισμό, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, κ. Ιάκωβος Παπαϊακώβου ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «η τελετή αποφοίτησης των φοιτητών του Πανεπιστημίου μας, αποτελεί για μας σημαντικό γεγονός, επειδή αφενός μεν σηματοδοτεί την επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειας των φοιτητών μας,  αφετέρου δε αποτελεί μια νέα αρχή και εφαλτήριο για νέους στόχους και καινούργιες προκλήσεις».

Ακολούθως, αναφέρθηκε σε μια σειρά από πρόσφατες δράσεις οι οποίες αποτελούν, όπως είπε, «απτά στοιχεία της συνεχιζόμενης εξέλιξης» του ΤΕΠΑΚ. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη  μεταφορά του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ), από τη Λευκωσία στην Πάφο και την ένταξη του στο ΤΕΠΑΚ με τη λειτουργία της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας, σε ένα καινούργιο υπό κατασκευή κτήριο. Ταυτόχρονα, είπε, θα ανεγερθούν φοιτητικές εστίες από τον Δήμο Πάφου, οι οποίες θα διατεθούν σε 150 περίπου φοιτητές σε προσιτό ενοίκιο.

Επιπρόσθετα, κατέληξε, «ενδυναμώνουμε την παρουσία μας στο κέντρο της Λεμεσού με τη λειτουργία της Σχολής Καλών Τεχνών και την κατασκευή των νέων ιδιόκτητων Γραφείων της Σχολής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης, έναντι προϋπολογιζόμενης δαπάνης ύψους 4 εκ. ευρώ περίπου».

Εκ μέρους της φοιτητικής κοινότητας του ΤΕΠΑΚ, χαιρετισμό στην τελετή απηύθυνε ο Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης, κ. Εφραίμ Λιλή. Απευθυνόμενος προς τους απόφοιτους και απόφοιτες, ο κ. Λιλή είπε πως «βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να επιβραβεύσουμε εσάς τους ίδιους αλλά και τους κόπους και τις προσπάθειες των φοιτητικών σας χρόνων. Όπως επίσης και τους κόπους και τις θυσίες των δικών σας προσώπων που στάθηκαν δίπλα σας στηρίζοντάς σας σε αυτό το ταξίδι και σήμερα βρίσκονται εδώ με υπερηφάνεια».

«Σήμερα το δεύτερο σας σπίτι, γεμάτο συναισθήματα, αναμνήσεις και γνώσεις σας αποχαιρετά. Με τις στερεές βάσεις που σας έχει προσφέρει το ΤΕΠΑΚ, το δικό μας Πανεπιστήμιο, θα μπορέσετε να συνεχίσετε την πορεία σας και να κτίσετε ένα καλύτερο μέλλον», κατέληξε.

Από την πλευρά της, η πρωτεύσα προπτυχιακή φοιτήτρια της Σχολής Επιστημών Υγείας για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022 κα Ελένη Γιαννακού, είπε πως «πλημμυρισμένη με αισθήματα χαράς και τιμής στέκομαι εδώ μπροστά σας σήμερα», κάνοντας στη συνέχεια αναφορά στους στίχους του Καβάφη «Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη να εύχεσαι να ‘ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις».

«Η αποψινή τελετή αποφοίτησης αποτελεί τον τελευταίο σταθμό αυτού του συναρπαστικού και συνάμα αστραπιαίου ταξιδιού για την Ιθάκη και επισφραγίζει πως η αυλαία της ακαδημαϊκής μας πορείας πέφτει με τον πιο όμορφο τρόπο, απονέμοντας σ’ εμάς τον τίτλο του πτυχιούχου, τον οποίο τόσο ποθήσαμε», ανέφερε. Κλείνοντας, κάλεσε τους απόφοιτους και απόφοιτες να θέτουν  στόχους, να κάνουν όνειρα και να αγωνίζονται γεμάτοι όρεξη κι ενθουσιασμό,  παραθέτοντας τα λόγια του Stephen Hawking: «Όσο δύσκολη κι αν φαίνεται η ζωή, υπάρχει πάντα κάτι που μπορείς να κάνεις και να πετύχεις σε αυτό. Σημασία έχει μονάχα να μην τα παρατάς.»

Στον δικό του χαιρετισμό, ο Επίτροπος του Πολίτη, κ. Παναγιώτης Σεντώνας, μετέφερε τα συγχαρητήρια της Κυβέρνησης «για τη δυναμική και φιλόδοξη πορεία ανάπτυξης αλλά και προαγωγής της ποιότητας στην οποία βαδίζει το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είμαστε περήφανοι για το ΤΕΠΑΚ κύριε Πρύτανη, όπως είμαι βέβαιος ότι νιώθετε κι εσείς αγαπητές και αγαπητοί απόφοιτοι για το Πανεπιστήμιο σας».

«Είμαστε περήφανοι για την παραγωγή υψηλής αξίας εφαρμοσμένης έρευνας. Είμαστε περήφανοι για τη διεθνή του παρουσία. Αυτό δείχνει άλλωστε η συμμετοχή του στα πρώτα ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια. Είμαστε περήφανοι για την παροχή ποιοτικής μαθησιακής εμπειρίας προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες αλλά και τη συμμετοχική και σύγχρονη διοίκηση την οποία εφαρμόζει. Αυτό δείχνουν άλλωστε οι υβριδικές ομάδες εργασίας, η εφαρμογή της ηλεκτρονικής υπογραφής και τόσα άλλα», σημείωσε.

Είπε ότι  «είναι μεγάλη ευθύνη να μιλάς σε νέους ανθρώπους που είναι έτοιμοι να βάλουν πλώρη για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία», παραθέτοντας στη συνέχεια τις τρεις αξίες «που πιστεύω ότι συνθέτουν τα θεμέλια ενός καλύτερου κόσμου»: α) Η πίστη στον εαυτό μας, β) η δημοκρατική ζωτικότητα και γ) η κοινωνική ενσυναίσθηση.   Καταλήγοντας και απευθυνόμενος προς τους απόφοιτους και απόφοιτές, είπε πως «η κοινωνία διψά σήμερα για υπεύθυνους πολίτες. Έχει ανάγκη για τη δική σας υπεύθυνη και ενεργό στάση. Έχει ανάγκη τη δική σας υπεύθυνη και ενεργό πολιτότητα».

Σήμερα Τετάρτη, 22 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η 3η στη σειρά τελετή αποφοίτησης και συγκεκριμένα η τελετή αποφοίτησης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών της Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας και των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών και Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής. Αύριο, Πέμπτη, 23 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η 4η και τελευταία τελετή αποφοίτησης.

Όλες οι τελετές μεταδίδονται ζωντανά μέσω του επίσημου λογαριασμού του Πανεπιστημίου στο youtube στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/channel/UCYgPdWWp7FZguifTCdukDJA

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.