Απονεμήθηκαν τα βραβεία για τον διαγωνισμό του πάρκου «ΣΑΛΙΝΑ» στη Λάρνακα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Μέγαρο Λάρνακας η απονομή βραβείων στους επιτυχόντες του Διαγωνισμού για το έργο του Πάρκου «ΣΑΛΙΝΑ».

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «στα πλαίσια της προσπάθειας για δημιουργία και ανακατασκευή νέων χώρων πρασίνου στην πόλη αλλά και στα πλαίσια της ωρίμανσης των νέων έργων, ο Δήμος Λάρνακας προχωρεί με τη δημιουργία  του Δημοτικού  Πάρκου «ΣΑΛΙΝΑ». Το νέο πάρκο  θα δημιουργηθεί στο χώρο της πρώην κατοικίας Επάρχου και Αστυνομικού Διευθυντή για χρήση από τους δημότες».

Ο σχεδιασμός του πάρκου θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων «χώρους ενεργητικής και παθητικής ψυχαγωγίας και υγιή ανάπτυξη και αναζωογόνηση του αστικού περιβάλλοντος. Ακόμα θα περιλαμβάνει βελτίωση και προβολή του χώρου με εμπλουτισμό της υφιστάμενης φύτευσης, με  κατάλληλη τοπιοτέχνηση και με την ένταξη σύγχρονων στοιχείων που να συνάδουν με την περιοχή».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «με τη δημιουργία του πάρκου θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, τόσο κατά την κατασκευή του πάρκου, όσο και κατά τη λειτουργία του, ενώ θα γίνει βελτίωση των περιβαλλοντικών παραμέτρων με σωστό σχεδιασμό προσέλκυση των κατοίκων και επισκεπτών όλων των ηλικιών. Επίσης το πάρκο θα έχει διευρυμένη πρόσβαση και χρήση για ΑΜΕΑ, θα διαθέτει  λειτουργική, αισθητική και ποιοτική βελτίωση του χώρου, ενώ θα υπάρχει συσχέτιση του χώρου με τη γύρω περιοχή και  με το χώρο του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας».

Σημειώνεται ότι «η ανάπλαση του χώρου θα είναι τέτοια ώστε να αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου και σημείο ψυχαγωγίας, άθλησης, ανάπαυσης και κοινωνικής συναναστροφής. Κύρια επιδίωξη του Δήμου Λάρνακας είναι να δοθεί στην περιοχή και γενικά στο κέντρο της πόλης, χαρακτήρας και ατμόσφαιρα που να ικανοποιεί τις προσδοκίες των κατοίκων της, αλλά και των επισκεπτών,  καθώς επίσης, την επίτευξη αειφορίας σε σχέση με τη βελτίωση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής».

Σημειώνεται ότι το πρώτο βραβείο δόθηκε στην Ελενα Σοφιανού Ολυμπίου (με αριθμό συμμετοχής 91155), δεύτερο βραβείο στους Αικατερίνη Ανδρίτσου, Παναγιώτα Καραμανέα και Αθανάσιο Πολυζωίδη εκ μέρους topio7 architects ( με αριθμό συμμετοχής 77170) και τρίτο βραβείο στους Κωνσταντίνο Κέλπη, Λούη Λοϊζου, Ιωάννα Ευαγόρου και Ζαχαρία Χατζηλουκά (με αριθμό συμμετοχής 21421).

Πρώτος έπαινος δόθηκε στους  Χρίστο Α. Σάββα, Αντιγόνη Στυλιανού Σάββα, Αγνή Δημητρίου, Χριστίνα Χάρπα, Μαρίνα Μιχαήλ και Χριστίνα Ηλία εκ μέρους SCP Architects Engineers (με αριθμό συμμετοχής 33297), δεύτερος έπαινος στους Ελευθέριο Βομβολάκη, Μαρία Γιαννάκα και Νικόλαο Σοκορέλη (με αριθμό συμμετοχής 18511) και τρίτος έπαινος δόθηκε στους Αναστασία Αγγελίδου, Μελίνα Φιλίππου εκ μέρους Αναστασίας Αγγελίδου, Μελίνας Φιλίππου Αναστασίας Ψωμά και Χρίστου Ιταλού (με αριθμό συμμετοχής 75025).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας «το έργο δύναται να προταθεί για απορρόφηση κονδυλίων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής  Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2021 – 2027».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.