Απόπειρα φόνου Ορόκλινη: Τα είπε και τα έδειξε όλα χαρτί και καλαμάρι ο 31χρονος

«Ακτινογραφία» του πώς σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε η απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη έδωσε στην Αστυνομία ο βασικός ύποπτος.

Ο 31χρονος από την Ορμήδεια οδηγήθηκε χθες εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο διέταξε την ανανέωση της κράτησής του για άλλες 7 μέρες, καθώς υπολείπεται ακόμα μεγάλο ανακριτικό έργο.

Ωστόσο στο διάστημα των 8 πρώτων ημερών προσωποκράτησης ο ύποπτος, ο οποίος ομολόγησε εξαρχής την απόπειρα, έδωσε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες περιγράφοντας πλήρως τα γεγονότα πριν, κατά και μετά τη διάπραξη του εγκλήματος.

Όπως πληροφορούμαστε, ο κρατούμενος υπέδειξε συνολικά δέκα σκηνές που σχετίζονται με την απόπειρα φόνου κατά του 42χρονου στην Ορόκλινη στις 4 Δεκεμβρίου. Μεταξύ άλλων, υπέδειξε διαμέρισμα στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας, στο οποίο, όπως είπε στους ανακριτές, διέμενε ο Αντρέας Χρίστου, άλλως Καμπούρης, που έχει κατονομαστεί από τον 31χρονο ως το πρόσωπο που τον στρατολόγησε για να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου αξίας 40 χιλιάδων ευρώ. Ο 35χρονος από τη Σωτήρα Αμμοχώστου καταζητείται και είναι άφαντος από τις 6 Δεκεμβρίου. Επίσης, ο ύποπτος οδήγησε τους ανακριτές σε χωράφι στην Ορμήδεια, όπου ομολόγησε ότι έκαψε τα ρούχα που φορούσε όταν εκτελούσε το έγκλημα και τα πέταξε σε πηγάδι.

Τα καμένα ρούχα, όπως πληροφορούμαστε, όντως βρέθηκαν στο πηγάδι. Μέχρι στιγμής η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λάρνακας έχει εξετάσει έξι κυκλώματα παρακολούθησης από την περιοχή όπου έγινε η απόπειρα, ενώ διεξήχθησαν επίσης βαλλιστικές εξετάσεις στους κάλυκες και στο όπλο. Η Αστυνομία θα ζητήσει άρση του τηλεπικοινωνιακού απορρήτου για να εξετάσει τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των τριών προσώπων που έχουν συνδεθεί ως ύποπτα με το έγκλημα, ενώ ο 31χρονος θα υποβληθεί και σε ψυχιατρική εξέταση από κυβερνητικό ψυχίατρο. Πέραν τούτων, οι διωκτικές Αρχές αποτάθηκαν στη Δικοινοτική Επιτροπή για την Εγκληματικότητα ζητώντας συνδρομή στην αναζήτηση του Καμπούρη και συγκεκριμένα εάν έχει διαφύγει στα κατεχόμενα. Σε ό,τι αφορά στον 34χρονο επιχειρηματία, που επίσης τελεί υπό κράτηση ως ύποπτος, το διάταγμα προφυλάκισης λήγει αύριο Κυριακή, ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι θα οδηγηθεί για ανανέωση.

Όπως πληροφορούμαστε, η Αστυνομία επιβεβαίωσε το άλλοθι που έδωσε ο συλληφθείς απέναντι στη μαρτυρία που τον συνέδεσε με το έγκλημα, συγκεκριμένα για την παρουσία του σε πρακτορείο στοιχημάτων, την ώρα που, σύμφωνα με μαρτυρία, τον επισκέφθηκαν οι δύο άλλοι ύποπτοι στο σπίτι του. Κατόπιν τούτου, δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσει να σταθεί αίτημα για ανανέωση της κράτησής του και δεν αποκλείεται να αφεθεί ελεύθερος, με την Αστυνομία να εναποθέτει τις ελπίδες της στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.