Απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη: Στις 31 Ιανουαρίου αρχίζει η εκδίκαση υπόθεσης εναντίον 31χρονου

Αρχίζει στις 31 Ιανουαρίου 2023, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας, η εκδίκαση υπόθεσης εναντίον άνδρα ηλικίας 31 ετών αναφορικά με την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε στις 4 Δεκεμβρίου στην Ορόκλινη, κατά την οποία τραυματίστηκαν ένας 42χρονος και ένα αγόρι ηλικίας 6 ετών.

Σήμερα έληξε το δεύτερο διάταγμα προσωποκράτησης του 31χρονου και η Αστυνομία προχώρησε σε καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο την παρέπεμψε για εκδίκαση στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο για τις 31 Ιανουαρίου 2023. Μέχρι τότε ο 31χρονος θα παραμείνει υπό κράτηση.

Ο 31χρονος αντιμετωπίζει συνολικά εννέα κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία για φόνου, απόπειρα για φόνο, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α και κατοχή και μεταφορά πυρομαχικών κατηγορίας Α.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση, αφέθηκε ελεύθερος στις 18 Δεκεμβρίου, ύστερα από οκταήμερη προσωποκράτηση, άνδρας ηλικίας 34 ετών από την Αγία Νάπα, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα έχει ενώπιον της η Αστυνομία, φέρεται να είναι το πρόσωπο που έδωσε τα χρήματα και τον οπλισμό σε 35χρονο, για να πραγματοποιήσει τον φόνο εναντίον του 42χρονου, έναντι του ποσού των 40 χιλιάδων ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο 35χρονος εξακολουθεί να καταζητείται από την Αστυνομία της Δημοκρατίας για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ αναζητείται ως ελλείπων πρόσωπο από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Τους δύο άνδρες ενέπλεξε στην υπόθεση ο 31χρονος με καταθέσεις που έδωσε στην Αστυνομία, κατονομάζοντας τον 35χρονο ως το άτομο που τον προσέγγισε για να πραγματοποιήσει την απόπειρα και του έδωσε οδηγίες στη σκηνή.

Τον 34χρονο ενέπλεξε την υπόθεση ο 31χρονος σε δεύτερη κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία αναφέροντας πως τον επισκέφθηκαν στο σπίτι του μαζί με τον καταζητούμενο 35χρονο την επομένη της απόπειρας φόνου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy