Αποπροσανατολισμός για το χατίρι του τέως Προέδρου Αναστασιάδη…

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Η Αρχή κατά της Διαφθοράς έχει αίτημα ενώπιόν της και ξεκίνησε να διαβάζει το βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη και τα όσα καταλογίζονται στον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Αρχή θα συνεργαστεί και με ξένους εμπειρογνώμονες, για να γίνει σε βάθος έρευνα ώστε να ξεκαθαρίσει κατά πόσο εμπλέκεται ή όχι ο τέως Πρόεδρος σε οποιοδήποτε σκάνδαλο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και έρευνα από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, ο οποίος έχει επιβεβαιώσει ότι ερευνήθηκε το πρώην δικηγορικό γραφείο του τέως Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και έχει σταλεί κατηγορητήριο με εφτά αδικήματα για το γραφείο «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης».

Εκκρεμεί επίσης και η διαδικασία επί παραβάσει της ΕΕ εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα «χρυσά» διαβατήρια.

Το ΑΚΕΛ λοιπόν ζητά από τη νέα κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη, όπως και από τα θεσμικά όργανα του κράτους, να προχωρήσουν όλες οι ενδεδειγμένες διαδικασίες και έρευνες για να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και κάθαρση για το σοβαρό θέμα των «χρυσών» διαβατηρίων με το οποίο η Κύπρος έγινε διεθνώς ρεζίλι. Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι η νέα κυβέρνηση Ν. Χριστοδουλίδη τηρεί στάση σιωπής, όπως και τα συγκυβερνώντα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ, ενώ ο ΔΗΣΥ με τον βουλευτή του κόμματος Δημήτρη Δημητρίου αποπειράθηκαν να αποπροσανατολίσουν…

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την ώρα που το ΑΚΕΛ με ανακοίνωσή του ζήτησε έρευνα μέχρι τέλους και είδαμε τον κ. Δημητρίου να αναμασά «δημοσίευμα του OCCRP ότι ρωσικό λόμπι χρηματοδότησε κόμματα ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος» και να διερωτάται για εμπλοκή του ΑΚΕΛ! Δύο σχεδόν μήνες μετά το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο κ. Δημητρίου θυμήθηκε να το επαναφέρει και αυτό δεν έγινε καθόλου τυχαία. Συμβαίνει την ώρα που βγήκε το κατηγορητήριο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου σε βάρος των οικογενειακών επιχειρήσεων του Νίκου Αναστασιάδη για τα «χρυσά» διαβατήρια. Λέτε η ενέργεια αυτή του κ. Δημητρίου να ξοφλά κομματική υποχρέωση απέναντι στον κ. Αναστασιάδη, ο οποίος στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του ΔΗΣΥ τον είχε στηρίξει;

Είναι ολοφάνερη η προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν από όλα όσα συνεχίζουν να βγαίνουν σε βάρος του Νίκου Αναστασιάδη και της διακυβέρνησής του, με το ΑΚΕΛ να τους απαντά ότι «δεν έχει κανένα πρόβλημα να διερευνηθεί και αυτό το ζήτημα και ό,τι άλλο θυμηθεί ο Συναγερμός»! Θα επιμένει όμως, όσο και αν τους ενοχλεί, για κάθαρση και λογοδοσία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy