Με αφορισμούς και πυρά κατά των… μαντατοφόρων απαντά η κυβέρνηση στις κατηγορίες εμπλοκής του δικηγορικού γραφείου του Προέδρου Αναστασιάδη σε υπόθεση ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Για την… ταμπακιέρα ούτε λέξη.

Μόνο ως προπέτασμα καπνού και θόλωμα νερού μπορεί να χαρακτηριστεί η απάντηση Προδρόμου, χθες, ο οποίος αντί να απαντήσει στους κατήγορους και στις κατηγορίες «απαντά» στο ΑΚΕΛ και στα ΜΜΕ που πρόβαλαν την είδηση («Χαραυγή», «Πολίτης»).

Ούτε λέξη δεν είπε για τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα του OCCRP ο κ. Προδρόμου, μόνο επιχείρησε να αποπροσανατολίσει, παραπέμποντας σε δηλώσεις του τότε ΥΠΕΣ Νεοκλή Συλικιώτη, το 2010. Αποκρύβει επιμελώς ο κ. Προδρόμου να πει πως ο Νεοκλής Συλικιώτης αναφερόταν στη διαδικασία αυτή καθεαυτή της παραχώρησης υπηκοότητας και ακόμα αποκρύβει το πιο σημαντικό: Από το δικηγορικό γραφείο του κ. Αναστασιάδη είχε έρθει η αίτηση για παραχώρηση υπηκοότητας, τότε, στον Αλεξάντερ Αμπράμοφ. Πελάτης του κ. Αναστασιάδη, εν ολίγοις, ήταν ο κ. Αμπράμοφ.

Με γλώσσα απαράδεκτη, ο κ. Προδρόμου στρέφεται και κατά της ελευθερίας του Τύπου, αφού επιχειρεί και εκφοβισμό του και προπάντων διασυρμό του.

Το ΑΚΕΛ με ανακοίνωσή του εκφράζει λύπη για την απάντηση του κ. Αναστασιάδη στις κατηγορίες διεθνών παρατηρητηρίων σε ό,τι αφορά υποθέσεις ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. «Αντί ο κ. Αναστασιάδης να απαντήσει σε αυτές, επέλεξε να απαντήσει στα ΜΜΕ που μετέδωσαν την είδηση και στο ΑΚΕΛ που έθεσε ερωτήματα. Επαναλαμβάνουμε: οι κατηγορίες ήταν πολύ συγκεκριμένες και σε αυτές οφείλει να απαντήσει πειστικά ο κ. Αναστασιάδης και όχι να κρύβεται πίσω από σοφιστείες. Διερωτόμαστε γιατί επέλεξε αντί να απαντήσει σε όσα αναφέρθηκαν από το παρατηρητήριο, να επιτίθεται σε ορισμένους εδώ στην Κύπρο», τονίζει το ΑΚΕΛ.

Μαρία Φράγκου