Απορρίμματα τροφίμων στην ΕΕ: εκατομμύρια τόνοι τροφίμων στα σκουπίδια κάθε χρόνο

Σύμφωνα με υπολογισμούς η ΕΕ παράγει περίπου 88 εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων τροφίμων ετησίως. Αυτό αντιστοιχεί σε 173 κιλά ανά άτομο. Ποιοι είναι όμως οι τομείς που ευθύνονται περισσότερο για αυτή την κατάσταση; Πως μπορεί να μειωθεί αυτή η σπατάλη και τι μπορούμε να κάνουμε ως καταναλωτές; Δείτε το γράφημα που ετοιμάσαμε.

 

Οι φάρμες, η μεταποίηση, οι κατασκευές, οι χώροι εστίασης και τα νοικοκυριά αποτελούν βασικούς τομείς σπατάλης τροφίμων σε όλη τη διάρκεια της αλυσίδας εφοδιασμού. Ωστόσο, κατά μέσο όρο και σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι τομείς που συμβάλουν περισσότερο στη δημιουργία απορριμμάτων τροφίμων στην ΕΕ είναι με ποσοστό 53% τα νοικοκυριά και με 19% η μεταποίηση.

Διαβάστε Περισσότερα

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.