Απορρίπτει ο Στιούαρτ τα όσα του αποδίδονται στο δημοσίευμα της «Γενί Ντουζέν»

ΠτΔ – Δεξίωση Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Λήδρα Πάλας, Λευκωσία, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στη δεξίωση που παραθέτει ο νέος Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο κ. Colin Stewart. // PoR – Reception hosted by the Special Representative of the UN Secretary General in Cyprus Ledra Palace, Lefkosia, Cyprus The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, attends the reception hosted by the new Special Representative of the United Nations Secretary General in Cyprus, Mr Colin Stewart.

Απέρριψε κατηγορηματικά τις αναφορές που αποδίδονται στο πρόσωπό του ο επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, έπειτα από διάβημα που έγινε προς αυτόν από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε την προσήλωση του ιδίου και της Αποστολής των ΗΕ στην Κύπρο στην αμερόληπτη και αντικειμενική άσκηση των όρων εντολής τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, Κορνήλιος Κορνηλίου, προέβη σε διάβημα προς τον κ. Στιούαρτ, με αφορμή τους ισχυρισμούς της τουρκοκυπριακής εφημερίδας “Γενί Ντουζέν” και όσα αποδίδονται στον κ. Στιούαρτ.

“Ο κ. Στιούαρτ απέρριψε κατηγορηματικά τις αναφορές που αποδίδονται στο πρόσωπο του σημειώνοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αναφέρεται περαιτέρω πως ο αξιωματούχος των ΗΕ επιβεβαίωσε στον κ. Κορνηλίου, την προσήλωση του ιδίου και της Αποστολής των ΗΕ στην Κύπρο στην αμερόληπτη και αντικειμενική άσκηση των όρων εντολής τους.

Ο Κ. Στιούαρτ έχει διασκεδάσει τις ανησυχίες που ηγέρθηκαν σε συνάντηση με ΓΔ ΥΠΕΞ, λέει στο ΚΥΠΕ ο Α. Σιντίκ

Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Κόλιν Στιούαρτ, έχει διασκεδάσει τις ανησυχίες που ηγέρθηκαν σε σχέση με πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς για μεροληψία, και έχει υπογραμμίσει τη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών να συνεχίσουν να εργάζονται και με τις δυο πλευρές για πλήρη αμεροληψία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου των ΗΕ στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ.

Ο κ. Σιντίκ ανέφερε πως ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Κορνήλιο Κορνηλίου. «Ο κ. Στιούαρτ διασκέδασε τις ανησυχίες που ηγέρθηκαν σε σχέση με πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς για μεροληψία. Υπογράμμισε τη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών να συνεχίσουν να εργάζονται και με τις δυο πλευρές για πλήρη αμεροληψία», πρόσθεσε.

Σημείωσε τέλος πως δυστυχώς ο κ. Στιούαρτ θα βρίσκεται προσωρινά εκτός Κύπρου λόγω ενός έκτακτου επείγοντος οικογενειακού θέματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υγεία του πατέρα του κ. Στιούαρτ έχει χειροτερέψει. Έτσι αυτός πρέπει να μεταβεί στον Καναδά επειγόντως για να τον δει, και θα επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy