Απορρίπτει πιθανότητα απευθείας πτήσεων προς κατεχόμενα το Λονδίνο

Η βρετανική κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι «δεν σχεδιάζει να εξουσιοδοτήσει απευθείας πτήσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και του βορείου τμήματος της Κύπρου», σημειώνοντας παράλληλα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως την κυρίαρχη αρχή για το νησί της Κύπρου.

Πρόκειται για απάντηση σε διαδικτυακό αίτημα Τουρκοκυπρίων στην επίσημη ιστοσελίδα του βρετανικού κοινοβουλίου.

Το αίτημα έχει συγκεντρώσει 12.400 υπογραφές τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες και κάθε αίτημα με τουλάχιστον 10.000 υποστηρικτές λαμβάνει απάντηση από την κυβέρνηση.

Οι αξιωματούχοι του Foreign Office τονίζουν στην επίσημη απάντηση ότι όπως και η υπόλοιπη διεθνής κοινότητα, με την εξαίρεση της Τουρκίας, η Βρετανία δεν αναγνωρίζει την αυτοαποκαλούμενη «τδβκ» ως ανεξάρτητο κράτος.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως την κυρίαρχη αρχή για το νησί της Κύπρου», τονίζεται και γίνεται επίκληση βρετανικής δικαστικής απόφασης από το 2009 που ορίζει ότι οι απευθείας πτήσεις θα συνιστούσαν παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων του Λονδίνου και πράξη «παράνομη».

Σημειώνεται ότι η δήλωση από το Foreign Office είναι η ίδια με προηγούμενη αντίστοιχη απάντηση σε παρόμοιο αίτημα για έναρξη απευθείας πτήσεων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.