Απορρίπτει τα περί μαξιμαλιστικών αιτημάτων η ΠΟΕΔ

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής χαρακτήρισε παράλογο το αίτημα της ΠΟΕΔ για διορισμό νέων εκπαιδευτικών και πρόσθεσε ότι η πρόταση του υπουργείου είναι να διοριστούν εκπαιδευτικοί όχι ως μόνιμοι αλλά ως βοηθοί σε τάξεις δασκάλων που υπάρχουν προβλήματα αναλφαβητισμού.

Ο κ. Καδής χαρακτήρισε μαξιμαλιστικές τις θέσεις της ΠΟΕΔ και είπε ότι ο κ. Φυλακτού όταν άρχιζε πέρσι η σχολική χρονιά έλεγε ότι αυτή αρχίζει με τις καλύτερες προοπτικές.

Τόνισε ότι δεν μπορεί τα περισσότερα αιτήματα της ΠΟΕΔ να αφορούν νέους διορισμούς και ότι τέτοια αιτήματα είναι που απαξιώνει η ίδια η κοινωνία.

Το υπουργείο Παιδείας προωθεί νέο σχέδιο αξιολόγησης επισήμανε ακόμη και πρόσθεσε ότι οι δάσκαλοι θα πρέπει να αναμένουν την ολοκλήρωση του.

Ο κ. Καδής είπε ακόμη ότι είναι άξιον απορίας γιατί οι δάσκαλοι μόλις έκλεισαν τα σχολεία αποφάσισαν τη λήψη απεργιακών μέτρων. Κάλεσε επίσης τους δασκάλους σε διάλογο.

Αντικρούοντας τα πυρά του κ. Καδή, η ΠΟΕΔ κατελόγισε στον υπουργό προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης.

Το πρόβλημα του αναλφαβητισμού των μαθητών δεν είναι μαξιμαλιστική θέση, επισήμανε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Καδή στον ΑΣΤΡΑ τόνισε ότι δεν μπορεί ο ίδιος ο υπουργός παιδείας να μιλά απαξιωτικά για τους δασκάλους.

Είναι τραγικό πρόσθεσε να λέει ο ίδιος ο υπουργός ότι η ΠΟΕΔ νοιάζεται μόνο για μόνιμους διορισμούς. Επέκρινε ακόμη τον υπουργό παιδείας ότι παραπλανεί την κοινή γνώμη και τόνισε ότι τα προβλήματα που αναδεικνύει η ΠΟΕΔ αφορούν την λειτουργία των σχολείων και τη βελτίωση της δημοτικής εκπαίδευσης και δεν αφορούν διορισμούς.

Απαξιωτικές για τους δασκάλους χαρακτήρισε με τη σειρά του τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας ο πρόεδρος της Προοδευτικής Κίνησης δασκάλων Χριστόφορος Θεοφάνους.

Τόνισε ότι το υπουργείο παιδείας και ο υπουργός παιδείας δεν έχουν την πολιτική να δώσουν λύσεις στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημοτική εκπαίδευση.

Διάλογος πρόσθεσε γίνεται συνεχώς μεταξύ της ΠΟΕΔ και του υπουργείου Παιδείας, ωστόσο το μόνο που δίνει ο κ. Καδής είναι υποσχέσεις.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy