Απορρίπτουν τις αναπομπές του Προέδρου ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ

Το ΑΚΕΛ θα επιμείνει στην απόρριψη των αναπομπών του κυρίου Αναστασιάδη, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ο βουλευτής Άριστος Δαμιανού, επισημαίνοντας ότι αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί.

Η κυβέρνηση, είπε, κρύβεται πίσω από το ευρωπαϊκό κεκτημένο για να αναπέμψει τις νομοθεσίες και χαρακτήρισε κοινωνική αναλγησία την όλη συμπεριφορά της.

Δεν νομιμοποιούνται οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης για την αναπομπή των νομοθεσιών της βουλής, ανέφερε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου, αφήνοντας να νοηθεί πως και το ΔΗΚΟ θα απορρίψει τις αναπομπές.

Δρουσιώτης: Το υπουργικό δεν αποφασίζει υπερ των πολιτών

Για κανένα δεν αποτέλεσαν έκπληξη οι αναπομπές από τον πρόεδρο, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος του συνδέσμου καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης, προσθέτοντας ότι δεν θα είναι έκπληξη και το τι θα αποφασίσει το Ανώτατο.

Τόνισε ότι εκείνο που έχει σημασία είναι τι χρειάζεται ο κόσμος και αυτό, είπε, είναι θέμα αρχής. Ως καταναλωτές που χρειάζονται βοήθεια αναμέναμε, τόνισε, ότι το υπουργικό θα αποφάσιζε υπέρ των πολιτών.

Εξήγησε ότι οι επιδοτήσεις που εξήγγειλε την περασμένη βδομάδα η κυβέρνηση αφορούν το 74 % του 22,5 % της αύξησης του ηλεκτρικού ρεύματος. Πρόσθεσε ότι όσοι καταναλώνουν πέραν των 800 κιλοβατόρων δεν θα επιδοτηθούν. Οι επιδοτήσεις, εξήγησε ο κύριος Δρουσιώτης, προσφέρουν περίπου 35 ευρώ περισσότερα από ότι οι μειώσεις του ΦΠΑ, ωστόσο πρόσθεσε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα δουν μείωση στα τιμολόγια τους καθώς η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος είναι πάρα πολύ ψηλή.

Πληρώνουμε 30 % περισσότερα από ότι θα μπορούσαμε να πληρώνουμε στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, ανέφερε, προσθέτοντας ότι αυτό οφείλεται σε παραλείψεις του κράτους το οποίο φόρτωσε αυτό το ποσό στους καταναλωτές

Διερωτήθηκε ακόμη γιατί το κράτος δεν φορολογεί τα απροσδόκητα κέρδη και επιτρέπει στους λίγους να κερδίζουν πάνω από το 200% σε βάρος των καταναλωτών και ότι μόνο για αυτό το εξάμηνο οι μεγάλες εταιρείες έκαναν κέρδη ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ. Θα πρέπει τόνισε το κράτος να πάρει αυτά τα χρήματα και να τα επιστρέψει στους πολίτες, καθώς το ίδιο δεν θα βγάλει τίποτε από την τσέπη του.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.