Το ΑΚΕΛ ετοιμάζει επιστολή που θα αποσταλεί εντός της ημέρας στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και θα περιλαμβάνει τη συνολική ανάλυση του ΑΚΕΛ και πρόταση για το πώς θα πρέπει να τύχει χειρισμού το ζήτημα που αφορά την πρόταση του Μουσταφά Ακκιντζί για το φυσικό αέριο.

Ο ΓΓ του κόμματος Άντρος Κυπριανού δε θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της επιστολής, τονίζοντας ότι μετά που θα δοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μελετηθεί από το Νίκο Αναστασιάδη, τότε θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Ο κ. Κυπριανού επισήμανε ότι ένα απλό ΟΧΙ στην πρόταση Ακκιντζί δεν είναι ικανοποιητικό προσθέτοντας ότι θα πρέπει να κατατεθεί ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη αντιπρόταση από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Τόνισε ότι η απάντηση πρέπει να είναι τέτοια που να διανοίγει την προοπτική για τη συντομότερη επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες και από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντάνα, εφόσον τερματιστούν οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Άντρος Κυπριανού υπογράμμισε ότι είναι κρίσιμες οι στιγμές που ζούμε για το μέλλον της Κύπρου, σημειώνοντας ότι το παρατεταμένο αδιέξοδο καθιστά πιο δύσκολη την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.