Απόστολος Ρίζος – “Αχ, χελιδόνι μου” | “Σ΄ένα δωμάτιο με τον Μάνο Λοΐζο” – Ζωντανή Ηχογράφηση

Ζωντανή Ηχογράφηση από την παράσταση:
Απόστολος Ρίζος – «Σ’ ένα δωμάτιο με τον Μάνο Λοΐζο»
(“Σταυρός του Νότου Plus” Δεκέμβριος 2017)

Απόστολος Ρίζος
«Σ’ ένα δωμάτιο με τον Μάνο Λοΐζο»

 

Η μουσική παράσταση που χαρακτηρίστηκε ως μια από τις καλύτερες της χρονιάς έρχεται στη Λευκωσία (28/11 Royal Hall) και τη Λεμεσό (29/11 Θέατρο Ριάλτο).

 

Gepostet von Dialogos am Mittwoch, 24. Oktober 2018

 

Facebook Event 

 

Η μουσική παράσταση που χαρακτηρίστηκε ως μια από τις καλύτερες της χρονιάς έρχεται στη Λευκωσία (28/11 Royal Hall) και τη Λεμεσό (29/11 Θέατρο Ριάλτο).

“Για μένα, ο χρόνος του Μάνου Λοΐζου δεν ξεκινάει από τη γέννηση ή από τον θάνατό του, αλλά από τη στιγμή που βρέθηκα μαζί του σε ένα δωμάτιο, με μια κιθάρα και την εφηβεία μου για οδηγό. Από τότε, δεν ήμουν ποτέ ξανά μόνος.” Α.Ρ.

Ο Απόστολος Ρίζος συναντά τον Μάνο Λοΐζο σε ένα μουσικό δωμάτιο, αναζητώντας το πρώτο αίσθημα των τραγουδιών – όπως τη στιγμή που γράφτηκαν από τον δημιουργό τους. Στο κέντρο, παραμένει η ερμηνεία των τραγουδιών, κρατώντας το πιο βαθύ τους άγγιγμα.

Τον Απόστολο συνοδεύουν δύο δεξιοτέχνες μουσικοί του κοντραμπάσου, οι οποίοι ξεπερνούν τα όρια του μουσικού τους οργάνου, ενώ το δωμάτιο, αποκαλύπτει σταδιακά τα μυστικά του, με τη συμμετοχή κάθε φορά και μιας εκλεκτής ερμηνεύτριας.

Σε αυτό το μουσικό δωμάτιο, τα τραγούδια του Μάνου προσεγγίζονται με διαφορετική ματιά. Δεν πρόκειται για μουσικό “αφιέρωμα”, με την έννοια του όρου που έχουμε συνηθίσει , αλλά για μια νέα, φρέσκια προσέγγιση.

Η παράσταση του Απόστολου Ρίζου – “Σ’ ένα δωμάτιο με τον Μάνο Λοίζο” διανθίζεται με ανέκδοτο υλικό και ηχογραφήσεις από το προσωπικό αρχείο του Μάνου Λοΐζου, με την ευγενική παραχώρηση της κόρης του, Μυρσίνης Λοΐζου.

Παίζουν: Θοδωρής Κουέλης: Kοντραμπάσο, bass effects, ηλεκτρικό μπάσο, τζουρά. Γιώργος Μουχτάρης: Κοντραμπάσο, τρομπέτα, πλήκτρα, loops. Απόστολος Ρίζος: Κιθάρες, φυσαρμόνικα, τζουρά.
Συμμετέχει η ερμηνεύτρια Μαρία Παπαγεωργίου.
Εικαστικά, σκηνογραφική, σκηνοθετική επιμέλεια: Τάμμυ Τσέκου
Ηχοληψία: Γιάννης Παξεβάνης / Σχεδιασμός φωτισμού: Phil Hills . Χειρισμός φωτισμού: Μαρία Βενετάκη. Φωτογραφία: Πάνος Γιαννακόπουλος

Είσοδος 12 ευρώ
Ώρα έναρξης 20:30
Τηλέφωνο 22864500

Διοργανωτής : Άστρα 92.8

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.