Απόσυρση συσκευής θέρμανσης από την αγορά – Δείτε λεπτομέρειες


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Αποσύρεται από την αγορά ο θερμοπομπός BAUMANN DL01S κινεζικής κατασκευής, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, δεν συμμορφώνεται με τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας της οδηγίας για τον Ηλεκτρολογικό Εξοπλισμό Χαμηλής Τάσης (LVD), εμπερικλείοντας σημαντικό κίνδυνο εγκαύματος για τον χρήστη.

Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών παρακαλεί στην ανακοίνωσή του οποιονδήποτε γνωρίζει σημείο πώλησης τέτοιου προϊόντος ή χρειάζεται επιπρόσθετες πληροφορίες και διευκρινίσεις να επικοινωνεί μέσω των τηλεφωνικών αριθμών 2800514 και 22800522, της ηλεκτρονικής διεύθυνσης [email protected] ή μέσω φαξ στον αριθμό 22348202.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης πως σύμφωνα με τον περί Προστασίας του Καταναλωτή Νόμο του 2021, σε περίπτωση αγοράς μη ασφαλούς προϊόντος ο καταναλωτής δικαιούται την αντικατάστασή του, ούτως ώστε να είναι σύμφωνο προς τους όρους της σύμβασης πώλησης.

Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, τότε ο καταναλωτής δικαιούται να επιστρέψει το προϊόν στον πωλητή και να λάβει πίσω το πλήρες ποσό που κατέβαλε. Υπενθυμίζεται ότι τα παραπάνω δικαιώματα ισχύουν για περίοδο δύο ετών από την αρχική παράδοση του προϊόντος στον καταναλωτή και ότι την αποκλειστική ευθύνη έναντι του καταναλωτή έχει πάντα ο τελικός πωλητής.

Στην περίπτωση που ο πωλητής αρνείται να ανταποκριθεί στα παραπάνω δικαιώματα, καλείται ο καταναλωτής να υποβάλει γραπτώς το παράπονό του μέσω της ιστοσελίδας της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.