Απόσυρση του βιβλίου «Κράτος Μαφία» : Η Αστυνομική Δύναμη δεν εμπλέκεται απαντά ο εκπρόσωπός της Χρίστος Ανδρέου

  • Η Αστυνομική Δύναμη δεν εμπλέκεται απαντά ο εκπρόσωπός της Χρίστος Ανδρέου
  • Νομικά μέτρα και απόσυρση του βιβλίου του ζητά η Αστυνομία, λέει ο Μ. Δρουσιώτης

Την απόσυρση του βιβλίου «Κράτος Μαφία» ζητούν στελέχη της Αστυνομίας, υποστήριξε χθες ο συγγραφέας του βιβλίου Μ. Δρουσιώτης. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το αίτημα για απόσυρση του βιβλίου εδράζεται στο ότι αναφορές του βιβλίου «επιρρίπτουν ψευδείς ευθύνες στα τέσσερα μέλη της Αστυνομίας». Υποστήριξε επίσης ότι «η καταφυγή των τεσσάρων στελεχών… σε δικηγόρο για ένα υπηρεσιακό θέμα δεν μπορεί να έγινε χωρίς συνεννόηση με την ηγεσία της Αστυνομίας», χαρακτηρίζοντας ως πρωτοφανές το ότι η Αστυνομία αντί να διερευνά υποθέσεις, απειλεί με δικαστικά μέτρα.

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση τού κ. Δρουσιώτη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, είπε πως η Δύναμη δεν εμπλέκεται στο όλο θέμα. «Είναι κάποια μέλη μας, τα οποία, όπως κάθε πολίτης στη Δημοκρατία, έχουν κάθε δικαίωμα να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους, όταν αυτά θίγονται», πρόσθεσε.

Στην ανακοίνωσή του, ο Μακάριος Δρουσιώτης σημείωσε πως το αίτημα για απόσυρση του βιβλίου από τα βιβλιοπωλεία γίνεται τρεις μήνες μετά την κυκλοφορία του. Όπως ανέφερε, το συγκεκριμένο βιβλίο καταγράφει την προσωπική του περιπέτεια από την παρακολούθηση των επικοινωνιών του και αναφέρεται στην καταγγελία της υπόθεσης στον Κλάδο Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας. Ανέφερε επίσης ότι «δυόμισι χρόνια μετά, οι έρευνες της Αστυνομίας επέφεραν μηδενικά αποτελέσματα, παρά τα στοιχεία που τους είχα παραδώσει». Την απόσυρση του βιβλίου φαίνεται να ζητούν τέσσερα στελέχη της Αστυνομίας με επιστολή μέσω δικηγόρου, σημείωσε ο κ. Δρουσιώτης.

Ανέφερε ακόμη ότι πέρα από την απόσυρση του βιβλίου τα μέλη της Αστυνομίας ζητούν τροποποίηση ή αφαίρεση των συγκεκριμένων κεφαλαίων, δημόσια απολογία, καθώς και χρηματική αποζημίωση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.