Αποτέλεσμα καταγγελιών και ελέγχων οι 26 τερματισμοί παρόχων από το ΓΕΣΥ

Σε 26 τερματισμούς ή αναστολές συμβάσεων παρόχων υπηρεσιών του ΓΕΣΥ προχώρησε ο ΟΑΥ.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο διευθυντής του Οργανισμού Αντρέας Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωσε σημερινό δημοσίευμα του Φιλελεύθερου, και τόνισε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα των καταγγελιών που γίνονται από τους δικαιούχους αλλά και των ελέγχων που κάνει ο ΟΑΥ.

Να σημειωθεί ότι από τις 26 περιπτώσεις, κάποιες οδηγήθηκαν ήδη στην Αστυνομία ή πήραν τον δρόμο της Δικαιοσύνης ενώ υπάρχουν και κάποιοι πάροχοι οι οποίοι ενώ αποβλήθηκαν από το ΓεΣΥ, στη συνέχεια συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις του Οργανισμού και επανήλθαν στο Σύστημα.


Από τις 26 περιπτώσεις οι 15 αφορούν σε τερματισμό συμβάσεων.

Για τους άλλους 9 γιατρούς (8 ειδικοί και ένας προσωπικός γιατρός) ανεστάλη η ισχύς της σύμβασης τους με τον ΟΑΥ και τέθηκαν υπό διερεύνηση.

Στον κατάλογο των 26 περιπτώσεων περιλαμβάνονται και 9 κλινικά εργαστήρια. Σε 8 περιπτώσεις τερματίστηκε η σύμβαση τους με τον ΟΑΥ και σε 3 από αυτές, η σύμβαση τέθηκε σε ισχύ εκ νέου, όταν οι πάροχοι συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις του Οργανισμού.
Σε μια περίπτωση η σύμβαση ανεστάλη, μετά τη διερεύνηση της τέθηκε εκ νέου σε ισχύ και ο ΟΑΥ επέβαλε χρηματικό πρόστιμο.

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.