Απότομη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ισραήλ – Εξετάζεται 5η δόση σε ευάλωτους

Israeli citizens receives a Covid-19 vaccine, at the Clalit Covid-19 vaccination center in Tel Aviv, on December 22, 2020. Photo by Miriam Alster/Flash90 *** Local Caption *** נגד נגיף הקורונה קורונה חיסון כללית אזרחים חיסונים

Σήμερα πρόκειται να συνεδριάσει το επιτελείο επιδημιολόγων του ισραηλινού Υπουργείου Υγείας για να αποφασίσει εάν θα διατεθεί πέμπτη κατά σειρά δόση του εμβολίου της Pfeizer στις ευπαθείς ομάδες και ενδεχόμενη προαιρετική χορήγηση τρίτης δόσης για τα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Θα συζητηθεί επίσης η σύσταση προς τους ηλικιωμένους και τις ευάλωτες ομάδες να χρησιμοποιούν μάσκα σε κλειστούς χώρους.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην ανησυχία των ισραηλινών υγειονομικών αρχών από την πρόσφατη ασυνήθιστη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, προχθές, Δευτέρα, τα κρούσματα ανήλθαν στις 3.731. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων που σημειώθηκε από την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου. Το ποσοστό θετικότητας ανήλθε στο 19% και οι νοσηλευόμενοι ασθενείς που βρίσκονται σε βαριά κατάσταση είναι 103.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.