Απούσα η Κυβέρνηση στα θέματα στήριξης του προσφυγικού κόσμου-«Παθογένεια και ανεπάρκεια του συστήματος»

Την εκκωφαντική απουσία της Κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια στα θέματα στήριξης των προσφύγων καταδεικνύει ο χειρισμός του θέματος με την οικογένεια στα Περβόλια, υποδεικνύει το ΑΚΕΛ.

Διαβάστε επίσης:

Κινήθηκε αστραπιαία το Κ.Σ. Περβολιών-Έδωσε δωρεάν στέγαση στο ζεύγος με το κράτος… «θεατή»

Ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Κέττηρος υπέδειξε ότι η ανακοίνωση της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας, σύμφωνα με την οποία η στέγη της οικείας της οικογένειας δεν κατέρρευσε αλλά κατεδαφίστηκε από τον διαμένοντα, λέει την μισή αλήθεια.

Πρόσθεσε ότι η στέγη αφαιρέθηκε γιατί είχε καταρρεύσει μέρος της και έπρεπε να αφαιρεθεί γιατί ήταν επικίνδυνη.

Ο κ. Κέττηρος είπε ότι το συγκεκριμένο θέμα έφερε στην επιφάνεια την παθογένεια και ανεπάρκεια του συστήματος στις οποίες έρχονται να προστεθούν και χρονοβόρες διαδικασίες και η δαιδαλώδης γραφειοκρατία πίσω από τις οποίες κρύβονται πολλοί για να μην εκτεθούν και να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους με θύματα τον προσφυγικό κόσμο.

Αφού το κράτος φαίνεται να έχει άλλες προτεραιότητες, με πρωτοβουλία του κοινοτικού συμβουλίου έχει ενοικιαστεί διαμέρισμα στο οποίο έχει μετακομίσει η οικογένεια μέχρι την επιδιόρθωση της κατοικίας της, γνωστοποίησε ο κ. Κέττηρος, προσθέτοντας ότι το ζητούμενο είναι η παρούσα κυβέρνηση επιτέλους να αναγνωρίσει τα προβλήματα και τις ανάγκες του προσφυγικού κόσμου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.