Έντεκα χρόνια μετά, τα κυπριακά δικαστήρια έλαβαν απόφαση για αποζημίωση χιλίων ευρώ, μαθήτριας του Ιδιωτικού Σχολείου “Ελληνική Σχολή Φίλιπς”.
Πρόκειται για μια υπόθεση που οδηγήθηκε στα δικαστήρια το 2006 και αφορά την τότε μαθήτρια της Σχολής Μελίνα Αλκιβιάδου. Η μαθήτρια, τότε, της Γ’ τάξης Γυμνασίου, θα μετέβαινε σε εκπαιδευτική εκδρομή σε Ολλανδία, Βέλγιο και Γαλλία το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου και το τίμημα συμμετοχής ήταν 600 λίρες.
Η μικρή κατέβαλε το ποσό σε δύο δόσεις ωστόσο δεν κατέστη εφικτή η συμμετοχή της στη σχολική δραστηριότητα, καθώς το πρωί της 30ης Ιουνίου όταν μετέβη με τον πατέρα της στο σχολείο για να επιβιβαστεί στο λεοφωρείο με προορισμό το αεροδρόμιο, η διευθύντρια την κατέβασε από αυτό με το αιτιολογικό ότι δεν είχε εγγραφεί για το επόμενο σχολικό έτος.
Παρά τις προσπάθειες του πατέρα της, να μεταπείσει τη διευθύντρια λέγοντάς της ότι θα πλήρωνε το ποσό μέχρι το μεσημέρι, αυτή δεν μεταπείσθηκε και ως εκ τούτου η νεαρή δεν ταξίδεψε ποτέ με τους συμμαθητές της. Η υπόθεση οδηγήθηκε στο δικαστήριο που αποφάνθηκε ότι η μικρή δεν μπορούσε να απαιτήσει την επιστροφή του ποσού των 600 λιρών αφού αυτό αφορούσε πληρωμή εισητηρίων και άλλων εξόδων.
Σήμερα το Ανώτατο έκρινε ως αυθαίρετες, ερμηνείες που έδωσε το πρωτόδικο δικαστήριο, παραμέρισε την απόφαση και εξέδωσε απόφαση για επιστροφή του ποσού στην εφεσείουσα.
Κώστας Κωνσταντίνου
Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News
Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.