Απρίλιο του 2022 ολοκληρώνεται η μερική αναπαλαίωση του τεμένους Ζουχουρί

Εντός χρονοδιαγράμματος για ολοκλήρωση τον Απρίλιο του 2022 βρίσκεται η μερική αναπαλαίωση του τεμένους Ζουχουρί στη Λάρνακα, σύμφωνα με τον δήμαρχο. Όπως ανέφερε ο Ανδρέας Βύρας, ο εργολάβος του συγκεκριμένου έργου παρουσιάζεται τυπικός και εκτός απροόπτου θα ολοκληρώσει τις εργασίες μέχρι τον Απρίλιο του 2022. Τα έργα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2020 και το συμβόλαιο προβλέπει παράδοση σε 18 μήνες.

Με το συμβόλαιο «Ανάπλαση της αυλής και αποκατάσταση μέρους του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχουρί» κλείνει ο πρώτος κύκλος των έξι έργων, ο οποίος ξεκίνησε με την ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου και συνεχίστηκε με τη νέα Δημοτική Αγορά, το Κοινοτικό Κέντρο, την αναπαλαίωση της Λέσχης και τα έργα σε δρόμους του κέντρου μαζί με υποδομές ΑμΕΑ. Το Ζουχουρί θα κοστίσει περίπου 2,3 εκατομμύρια ευρώ, κονδύλι που συμπληρώνει την άντληση περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ από την προγραμματική περίοδο 2014-2020. Η πλήρης αναπαλαίωση του μνημείου θα ολοκληρωθεί με ανάπλαση και των εξωτερικών όψεων με χρηματοδότηση από το νέο κύκλο ευρωπαϊκών κονδυλίων της περιόδου 2021-2027.

Το οικοδομικό σύμπλεγμα Ζουχουρί αποτελείται από την αυλή, τις περιμετρικές οικοδομές, το τέμενος και την πρώην τ/κ Αγορά.

Τάσος Περδίος

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.