Η απροσεξία ευθύνεται για το νέο θανατηφόρο με θύμα 66χρονη

Τι ανάφερε η οδηγός στη κατάθεσή της

Σε απροσεξία τόσο απο την πλευρά του θύματος όσο και από την πλευρά της οδηγού, αποδίδει η ηγεσία της Τροχαίας Αρχηγείου τα αίτια του νέου θανατηφόρου δυστυχήματος που συνέβη γύρω στις εννέα χθες το βράδυ στην οδό Ηρακλέους στον Στρόβολο, με θύμα την 66χρονη Άννα Νικολάου.

Μιλώντας στην εκπομπή Αlpha Ενημέρωση ο Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου Γιαννάκης Γεωργίου εξήγησε ότι η άτυχη γυναίκα διασταύρωνε πεζή το δρόμο και παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε 20χρονη, με συνεπιβάτιδες 21χρονη και 22χρονη.

“Ο φωτισμός ήταν ικανοποιητικός εκεί, μιλάμε για δρόμο 200-300 μέτρα, υπήρχαν πεζοδρόμια και ο φωτισμός ήταν επαρκής και ήταν καθαρά ο ανθρώπινος παράγοντας και απροσεξίες από τους μεν και από τους δε”, ανάφερε.

Ο κύριος Γεωργίου διέψευσε πληροφορίες αναφορικά με ελλειπή φωτισμό στον δρόμο όπου άφησε την τελευταία της πνοή η 66χρονη πεζή και διευκρίνησε ότι η 20χρονη οδηγός που συνελήφθη για το δυστύχημα, υποβλήθηκε σε έλεγχο αλκοόλης με μηδενική ένδειξη.

“Σίγουρα η οδηγός έχει την ευθύνη της και διερευνούμε κατά πόσο και η πεζή έχει την ευθύνη της. Αν μπεις κατευθείαν στο δρόμο έχει και εσύ την ευθύνη σου. Δεν μπορείς να βγείς από το σπίτι σου ή να στέκεσαι στο πεζοδρόμιο και να πεταχτείς στο δρόμο”,είπε.

Ο Υπεύθυνος της Τροχαίας Αρχηγείου ανέφερε ότι από την πλευρά της, η οδηγός ανέφερε στην κατάθεση της προς τους ανακριτές της υπόθεσης ότι δεν αντιλήφθηκε καν την 66χρονη πεζή.

“Στο σημείο που την χτύπησε όμως, θα έπρεπε να την είχε αντιληφθεί πιστεύω”, όπως ανάφερε.
Ερωτηθείς εάν έπρεπε να υπάρχει διάβαση πεζών στο συγκεκριμένο δρόμο, ο κύριος Γεωργίου είπε ότι πρόκειται για μια μικρή γειτονιά του Στροβόλου στην οποία δεν χρειάζεται διάβαση πεζών.

 

Όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο και όλη την επικαιρότητα στο dialogos.com.cy