Αρ. Δαμιανού: Στη ράχη των πολιτών χτίζει η Κυβέρνηση την οικονομική της ευρωστία

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Δεν πρέπει να κομπάζει η κυβέρνηση ότι κάποιοι μακροοικονομικοί δείκτες θα βελτιωθούν καθώς πρέπει να επιμετρηθεί το κόστος για να καταλήξουμε σε αυτούς τους μερικώς βελτιωμένους αριθμούς, επισήμανε στον Άστρα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού.


Μπορούμε, είπε να αντιπαραβάλουμε αυτούς τους αριθμούς με άλλους που δεν είναι τόσο καλοί και δεν βολεύουν την κυβέρνηση, δεν είναι τόσο καλοί για την οικονομία και σίγουρα δεν είναι καθόλου καλοί για τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πρόσθεσε ότι οποιοδήποτε γνωρίζει στοιχειωδώς δυο πράγματα από οικονομία γνωρίζει ότι μετά από μια παρατεταμένη κρίση και μια ύφεση ξεκινά η ανάκαμψη και κάποια στιγμή υπάρχουν και θετικά πρόσημα στον οικονομία.

Υπάρχουν στοιχεία, από τη στατιστική υπηρεσία και επιβεβαιώνονται από τη Eurostat, τόνισε ο κος Δαμιανού ότι ένας στους πέντε Κύπριους οδηγούνται στη φτωχοποίηση, είναι δεδομένη η ακρίβεια η οποία καλπάζει και οι πληθωριστικές τάσεις, είναι δεδομένο ότι αποτελεί άπιαστο όνειρο η στέγη, ότι τα ενοίκια έχουν φτάσει στα ύψη και είναι προφανές ότι χρειάζονται άμεσες λύσεις και σχεδιασμός.


Δεν αναμένουμε, υπογράμμισε, ούτε μαθήματα, ούτε αλλαγή πολιτικών από την κυβέρνηση 4,5 μήνες πριν από την ολοκλήρωση της θητείας της, και λαού θέλοντος θα τους στείλουμε στο σπίτι τους για να έρθει μια προοδευτική διακυβέρνηση που θα προωθήσει λύσεις στα φλέγοντα προβλήματα της κοινωνίας και της οικονομίας.

Όσον αφορά την κριτική που ασκείται στην διακυβέρνηση Αναστασιάδη από το ΔΗΚΟ ο κύριος Δαμιανού υπέδειξε ότι εκ των πραγμάτων πρέπει το Δημοκρατικό Κόμμα να απαντά πως είναι δυνατό να στηρίζει ένα από τα βασικά γρανάζια, έναν από τους πρωταγωνιστές για 9 χρόνια της διακυβέρνησης Αναστασιάδη. Πρόσθεσε ότι το να καυτηριάζεις τις οικονομικές πολιτικές μιας διακυβέρνησης αλλά να υποστηρίζεις τον βασικό παίχτη του προεδρικού και του Νίκου Αναστασιάδη που χέρι-χέρι με τον Αβέρωφ Νεοφύτου διαμόρφωσαν τις αποφάσεις της κυβέρνησης είναι μια πολύ μεγάλη πολιτική παραδοξότητα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.