Αρχή Αδειών: Θα εξετάζει αιτήσεις για τοποθέτηση διαφημίσεων στα αστικά ταξί

Η Αρχή Αδειών αποφάσισε ότι θα εξετάζει αιτήσεις για τοποθέτηση διαφημίσεων στα αστικά ταξί, αφού μελέτησε τη σχετική νομοθεσία για τα ταξί, καθώς και το νομικό καθεστώς τοποθέτησης διαφημίσεων στα λεωφορεία και διαπιστώνοντας τη θετική άποψη όλων των φορέων και ενδιαφερομένων συνόλων και οργανώσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η αίτηση θα πρέπει να υποβάλλεται αποκλειστικά από τον ιδιοκτήτη της άδειας οδικής χρήσης (ΑΟΧ) και μπορεί να γίνεται με γραπτή επιστολή του προς την Αρχή. Ο αιτητής, μαζί με την αίτησή του θα πρέπει να προσκομίζει σχετικό υποστηρικτικό υλικό, όπως απεικόνιση για το περιεχόμενο της διαφήμισης.

Επιπρόσθετα, η Αρχή σημειώνει ότι η τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων θα επιτρέπεται μόνο επί των δύο μπροστινών θυρών του οχήματος, νοουμένου ότι περιορίζεται εντός του μεταλλικού πλαισίου, ώστε σε κάθε περίπτωση το περιθώριο περιμετρικά της θύρας που εφάπτεται του υαλοπίνακα να παραμένει ανέπαφο μέχρι και 10 εκατοστά.


Η Αρχή Αδειών δύναται να χορηγεί άδεια για τοποθέτηση διαφήμισης και στις τέσσερις θύρες του οχήματος, έγκριση η οποία θα επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του Συμβουλίου.

Η διαφήμιση δύναται να παρουσιάζεται σε οποιοδήποτε χρωματισμό, νοουμένου ότι δεν αλλοιώνει ουσιαστικά το υπόλοιπο χρώμα του οχήματος. Το περιεχόμενο της διαφήμισης θα πρέπει να είναι τέτοιο που δεν θα προσβάλλει την ηθική του μέσου πολίτη ούτε θα περιέχει παράνομους σκοπούς ή διαφημίσεις που απαγορεύονται από την κυπριακή νομοθεσία, αναφέρει η Αρχή.

Σημειώνεται ότι η ισχύς της έγκρισης της διαφήμισης θα διαρκεί για όσο καιρό διαρκεί η ισχύς της άδειας οδικής χρήσης ταξί, εκτός αν ο αιτητής που έτυχε έγκρισης της σχετικής άδειας ζητήσει την επανεξέταση νέας αίτησης για άλλη διαφήμιση.


Η έγκριση για τοποθέτηση διαφήμισης πρέπει να αναγράφεται στην άδεια οδικής χρήσης του οχήματος. Επιπλέον, θα γίνεται υπεύθυνη δήλωση από τον υπεύθυνο που τοποθετεί τη διαφήμιση για τις διαστάσεις και θα αποστέλλεται φωτογραφία μετά την υλοποίηση της απόφασης για έλεγχο και ενημέρωση του φακέλου.

Τέλος, η Αρχή Αδειών σημειώνει ότι θα έχει τη διακριτική ευχέρεια να επιτρέψει, να τροποποιήσει ή και να απορρίψει αίτηση, αν κριθεί κατάλληλο υπό τις περιστάσεις.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.